A furat mașina și a distrus-o după ce a condus băut la volan, pe drumurile din Ineu

Data publicare: Luni, 11 Februarie, 2019 Total: 1350 accesari

A furat mașina și a distrus-o după ce a condus băut la volan, pe drumurile din Ineu
Duminică 10 februarie a.c., polițiștii orașului Ineu au fost sesizați despre furtul unui autoturism din aceeași localitate.

Un tânăr de 17 ani din Ineu a furat o mașină, ce era parcată în fața casei și a condus autoturismul, beat fiind la volan și fără permis de conducere. După ce s-a ”distrat”, adolescentul a distrus mașina proprietarului, de la care a furat-o, intrând în parapetul unui pod.


Polițiștii au fost sesizați despre faptul că în noaptea de 9/10 februarie a.c., o persoană necunoscută ar fi sustras autoturismul unui bărbat de 46 de ani din Ineu, care se afla parcat în fața unui imobil din aceeași localitate. Din cercetările efectuate, la scurt timp a fost identificat cel bănuit de sustragerea autoturismului, în persoana unui tânăr de 17 ani, din Ineu.În fapt, tânărul, profitând de faptul ca persoana vătămata -care îl găzduise pe cel în cauză- dormea, i-ar fi sustras cheile autoturismului, pe care apoi l-ar fi condus pe raza localității Ineu” a precizat insp.princip. de poliție Lorena Radu, purtător de cuvânt al IPJ Arad.

Cursa ”nebună” a tânărului s-ar fi terminat în parapetul unui pod, distrugând autovehiculul în proporție de 80%. Totodată s-a stabilit că ulterior producerii evenimentului rutier, tânărul s-ar fi întors în locuința gazdei, culcându-se.

Din verificările efectuate de polițiști s-a stabilit că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule iar la momentul identificării acestuia în locuința persoanei vătămate, fiind testat cu aparatul alcooltest, a rezultat o alcoolemie de 0,42 mg./l alcool pur în aerul expirat. Tânărul a fost condus la Spitalul orășenesc Ineu în vederea recoltării de probe biologice și stabilirii cu exactitate a alcoolemiei” a mai adăugat Lorena Radu. 


Pentru fapta sa, tânărul este cercetat de polițiști pentru furt în scop de folosință, conducere fără permis și conducere sub influența alcoolului, urmând a fi dispuse măsurile legale sub coordonarea procurorului de caz din cadrul parchetului de pe lângă Judecătoria Ineu.