Dragnea nu ştie cum să închidă altfel bugetul decât pe banii primăriilor. Falcă: “Așteptăm o soluție de compromis”

Data publicare: Vineri, 08 Februarie, 2019 Total: 2096 accesari

Dragnea nu ştie cum să închidă altfel bugetul decât pe banii primăriilor. Falcă: “Așteptăm o soluție de compromis”

Primarii sunt în continuare nemulțumiți de propunerea de alocare bugetară venită de la Guvern. Nu sunt de acord nici cu propunerile făcute de președintele PSD, Liviu Dragnea, într-o întâlnire care a durat mai bine de 3 ore.

„Nu ne-am înțeles. Cel mai dureros este că cifrele, care sunt cifre, pentru unii arată ceva, pentru alții altceva. Sunt pierderi masive pentru municipii”, a spus la Digi24 Gheorghe Falcă, primarul Aradului

 

Toţii primarii de municipii, culmea, din toate partidele inclusiv din cel de guvernământ, sunt revoltaţi de proprunerile de buget pentru 2019, asta în condiţiile în care suntem în luna februarie şi nu există buget la nivel national, lucru care blochează adoptarea bugetelor locale, iar această stare se pare că mai durează, bugetul pentru 2019 mai are de aşteptat puţin, cifrele nu se “închid”, singura variată se pare că este ca guvernul să folosească banii administraţiilor locale pentru a scoate cămaşa la cheltuielile iresponsabile la care s-a înhămat.



 

Propunerea guvernului lui Dragnea este ca  anul acesta comunitățile locale să primească 60% din impozitul pe venitul colectat, deşi initial era vorba  să primească 66,8% ca să ajungă la nivelul anului 2017. În plus, din impozitul colectat, edilii ar trebui să plătească și prestațiile sociale, ceea ce presupune un efort financiar mare, iar tradus pe întelesul tuturor, înseamnă că primăriile ar avea de fapt un buget de subzistenţă.

 

Gheorghe Falcă este nemulțumit de rezultatul discuțiilor care au avut loc între primarii de municipii reședință de județ și Liviu Dragnea, președintele principalului partid de guvernământ.


„Așteptăm o soluție de compromis, ne-a ascultat, toate lucrurile care au fost spuse în ultimii ani au fost ascultate. Dar când am spus că au scăzut sumele din impozitul pe venit, am văzut că banii sunt mai puțini, nu am ajuns la o soluție.  Astăzi s-a confirmat de către domnul ministru de Finanțe că banii vor fi mai puțini dacă trec la noi cheltuielile sociale. Discutăm de un miliard de euro responsabilitate a administrației locale. În final, domnul Dragnea ne-a spus: «Ce vreți să facem? Bugetul trebuie închis cumva!» Ceea ce înseamnă că bugetul se închide pe administrațiile locale”, a declarat Gheorghe Falcă pentru stiripesurse.ro