Italianul IMPOSTOR care se dădea drept chirurg, prins la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici

Data publicare: Miercuri, 06 Februarie, 2019 Total: 2232 accesari

Italianul IMPOSTOR care se dădea drept chirurg, prins la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici

Matteo Politi, italianul impostor care a operat în mai multe clinici private din România, deşi absolvise doar opt clase, a încercat să fugă din ţară. El a fost prins în dimineața zilei de miercuri 6 februarie, la vama Curtici.

„În data de 06.02.2019, ora 06:11, la Punctul de Trecere a Frontierei Curtici (feroviar), I.T.P.F. Oradea, s-a prezentat pentru a ieşi din ţară, călătorind ca pasager într-un tren Inter Regio, pe relaţia Bucureşti – Budapesta, numitul M. P., în vârstă de 38 de ani, care, la controlul de frontieră s-a legitimat cu un paşaport italian.  Cetăţeanul italian urmează a fi predat în cursul zilei unei echipe operative din cadrul Poliţiei Române, în vederea luării măsurilor legale ce se impun.”, a precizat purtătorul de cuvânt al Serviciului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Arad, subinspector Matei Filip.


Cazul a şocat România. Acest bărbat, care este din Italia, a fost valet de parcare, și a reuşit spre surprinderea tuturor să se angajeze drept medic la patru clinici private din România, drept chirurg plastician, fără niciun fel de pregătire. Mai mult de atât, italianul impostor se pare că are doar 8 clase şi s-a angajat cu ajutorul unui CV fals,scrie capital.ro  .

Ulterior, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a venit cu o serie de precizări. Imediat, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 a fost deschis un dosar penal în rem, după ce Colegiul Medicilor din Bucureşti a depus o plângere după ce falsul chirurg de origine italiană a efectuat operaţii în România. Potrivit reprezentanţilor parchetului, ancheta vizează infracţiunea de exercitare fără drept a unei profesii sau a unei activităţi. Matthew Mode se numeşte, de fapt, Matteo Politi, un italian din Veneţia, cu doar 8 clase absolvite. În 2011, Matteo Politi a primit o sentinţă de un an şi jumătate în Italia, cu suspendare, după ce a minţit timp de mai mulţi ani că e medic şi a profitat că avea acelaşi nume de familie cu al unui cardiolog cu reputaţie din Modena, respectiv Luigi Vincenzo Politi, mai scrie capital.ro . 


sursa : capital.ro