ROMÂNIA este în alertă! S-a declarat EPIDEMIE de gripă

Data publicare: Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 Total: 1742 accesari

ROMÂNIA este în alertă! S-a declarat EPIDEMIE de gripă Astăzi, în cadrul unei conferințe de presă,care a avut loc la ora 10:00, ministrul Sănătății ,Sorina Pintea a declarat că s-a constatat epidemia de gripă în România.

Ministrul Sănătății Sorina Pintea a anunțat miercuri că până la acest moment au fost înregistrate 54 de decese confirmate din cauza gripei. Ea a spus că a comandat 30.000 de vaccinuri și a propus o serie de recomandări pentru spitale, cât și pentru populație.

„Putem spune, în acest moment, că s-a înregistrat a treia săptămână consecutivă epidemică. Existând o succesiune de cel puţin trei săptămâni epidemice, conform uzanţelor se constată că vorbim de o evoluţie epidemică a gripei.Activitatea gripală a avut un trend crescător, a evoluat cu intensitate înaltă, cu extinderea regională în zona de sud a ţării”, a declarat ministrul.

Pintea a mai declarat că „Vaccinarea rămâne soluția împotriva gripei”. Au mai fost transmise o serie de recomandări suplimentare: „Se solicită refacerea urgent a stocurilor de antivirale. Avem și recomandări pentru populație, care au fost transmise. Gripă avem în fiecare an, nu cred că este cazul să ne panicăm. Nu se pune problema unei carantine”, a spus ministrul Sorina Pintea, potrivit evz.ro