7... într-o săptămână. Proiectul “Luna plină de teatru” continuă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Data publicare: Miercuri, 30 Ianuarie, 2019 Total: 1448 accesari

7... într-o săptămână. Proiectul “Luna plină de teatru” continuă la Teatrul Clasic „Ioan Slavici” Arad

Șapte reprezentații. De asta au parte spectatorii arădeni în săptămâna teatrală care dă să înceapă. Îi spunem start marți, 29 ianuarie, când, de la ora 17.00, în sala Studio a TCISA, amatorii de teatru au parte de o adevărată provocare: “Ați furat vreodată?” “Ce avere aveți?”  sau “Sunteți fericiti?” Sunt întrebări pe care cei patru actori din distribuția spectacolului “Să ne cunoaștem mai bine” vi le lansează într-un demers teatral inedit. Un sondaj de opinie live în care sunteți provocați să scoateți la iveală, evident sub protecția anonimatului, cele mai ascunse…adevăruri ale voastre. Același spectacol, semnat de Cristian Ban, se joacă și de la ora 19.30.

Tot două reprezentații ale aceluiași spectacol propun actorii arădeni și joi, 31 ianuarie, de la ora 17.00 și 19.30, pe scena sălii Studio. Este vorba despre „Flori de mină” de Szekely Csaba, în regia lui Ștefan Iordănescu. Montarea îi aduce pe aceeași scenă pe Ionel Bulbuc, Roxana Sabău, Ovidiu Ghiniță, Adriana Ghiniță și Florin Covalciuc. Scenografia poartă semnătura lui Doru Păcurar, iar costumele cea a Oanei Văran.

Avem parte de un veritabil recital de actorie al acestui artist special care găsește pentru fiecare situație tonul adecvat, forma potrivită de individualizare a situației dramatice, a salturilor temporale.”  Sunt cuvintele pe care criticul de teatru Mircea Morariu le folosește atunci când descrie prestația actoricească a lui Ovidiu Ghiniță în spectacolul “Tatăl”, în regia lui Radu Iacoban, spectacol pe care arădenii îl pot urmări sâmbătă, 2 februarie, de la ora 19.00 și duminică, 3 februarie, de la ora 17.00, pe scena sălii Studio a Teatrului Clasic “Ioan Slavici”.

Ultimul spectacol al acestei săptămâni este una dintre cele mai longevive producții arădene. Este vorba despre one-man show-ul “Apropo, ați chemat pompierii?”, un concept de Liana Didilescu, care îl are ca protagonist pe actorul Zoltan Lovas.  Reprezentația este programată duminică, 3 februarie, de la ora 19.30, în sala mare a TCISA.

Biletele pentru spectacolele din cadrul proiectului “Luna plină de teatru” pot fi achiziționate fie de la casieria TCISA, fie online, pe www.biletmaster.ro. Costul biletului pentru fiecare reprezentație este de 10 lei.