MARI schimbări la examenul de BACALAUREAT ! VEZI ce alte modificări face Androneasca

Data publicare: Miercuri, 23 Ianuarie, 2019 Total: 2196 accesari

MARI schimbări la examenul de BACALAUREAT ! VEZI ce alte modificări face Androneasca Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu n-a ocupat bine fotoliul de ministru și a început cu schimbările drastice ! Ea a declarat recent că examenul de Bacalaureat ar putea fi supus unor schimbări în urma modificării anului școlar. VEZI despre ce este vorba

Structura anului școlar 2019-2020 aduce DIN NOU modificări față de structura acestui an, după cum a anunțat Ecaterina Andronescu. Semestrul al II-lea să înceapă imediat după vacanța de iarnă, iar examenele din vară – Evaluarea Națională și Bacalaureat – să fie susținute „mai devreme”, ca „să aibă și profesorii vacanță”, sunt planurile anunțate de ministru.

„Săptămâna trecută, am regândit structura anului școlar.Este vorba despre structura anului școlar 2019-2020”, a declarat ministrul Andronescu, aflat într-un adevărat tur mediatic.

Vacanța de iarnă de 3 săptămâni “este mult prea lungă”, în condițiile în care după ea copiii mai învață doar timp de 3 săptămâni, după care au vacanța intersemestrială anul acesta, a precizat Ecaterina Andronescu.

Ministrul a anunțat că a pus pe hârtie varianta ca vacanța de iarnă fie să se scurteze, fie să rămână tot de 3 săptămâni – dar să reprezinte finalul primului semestru de școală.

„Ne gândim să organizăm puțin diferit semestrele pentru clasele I-XII. Să aducem examenele din vară ceva mai devreme, evaluarea de la clasa a VIII-a și examenul de Bacalaureat, să aibă și profesorii vacanță, că noi tot le cerem, le cerem, dar trebuie să le dăm și vacanță”, a declarat Ecaterina Andronescu, la Realitatea.net.