O femeie de 81 de ani din Arad a murit de gripă joi noaptea

Data publicare: Vineri, 18 Ianuarie, 2019 Total: 1247 accesari

O femeie de 81 de ani din Arad a murit de gripă joi noaptea În noaptea de joi spre vineri, o femeie de 81 de ani din Arad a murit în spital, în urma complicațiilor provocate de gripă. Medicii au afirmat că femeia nu a fost vaccinată.

Din nefericire, este deja al patrulea deces cauzat de gripă în judeţul Arad, iar numărul pacienţilor decedați, confirmaţi ca fiind afectaţi de virusul gripal a ajuns la 12.


„Pacienta de 81 de ani a murit în spital în noaptea de joi spre vineri, în urma complicațiilor provocate de gripă. Aceasta nu era vaccinată”
a precizat  Simina Roz, purtătorul de cuvânt a Spitalului Județean Arad. 

Potrivit DSP, este al patrulea deces cauzat de gripă în judeţ, de la începutul sezonului, fiind vorba de un bărbat de 33 de ani, altul de 40 de ani, unul de 82 de ani şi femeia de 81 de ani, toţi fiind nevaccinaţi.

Până vineri, în judeţ au fost confirmate, prin analize, 12 îmbolnăviri de gripă, dar şi numărul virozelor şi pneumoniilor se menţine peste media anilor trecuţi, pentru această perioadă a anului. Astfel, în ultima săptămână, medicii arădeni au înregistrat 1.300 de viroze, cu 57 de internări şi 456 de pneumonii, cu 72 de internări.