Sergiu Bîlcea : „Parlamentarii PSD sunt chemaţi să susţină finanţarea a 11 priorităţi ale Aradului prin bugetul de stat”

Data publicare: Joi, 17 Ianuarie, 2019 Total: 1401 accesari

Sergiu Bîlcea : „Parlamentarii PSD sunt chemaţi să susţină finanţarea a 11 priorităţi ale Aradului prin bugetul de stat”

PNL Arad constată lipsa de preocupare a celor patru parlamentari PSD de Arad pentru susţinerea proiectelor oraşului nostru.

„Cei patru parlamentari PSD nu au avut curiozitatea să întrebe care sunt proiectele pe care le poate susţine Guvernul, prin bugetul de stat. Dacă tot întârzie adoptarea bugetului, măcar să fie cu folos.

Bugetul este votat de parlamentari, ei pot face amendamente şi au ocazia să lupte pentru Arad. Pentru că nu au întrebat nici Primăria, nici Consiliul Judeţean, le transmitem 11 priorităţi ale Aradului care aşteaptă finanţare. Le solicităm să dovedească prin fapte că sunt preocupaţi de problemele arădenilor. Câteva dintre obiectivele enumerate au fost enunţate, ca promisiuni, chiar de către parlamentarii PSD. Cei de la PSD au majoritate parlamentară şi se pot lăuda că au făcut ceva pentru Arad, dacă obţin finanţare pentru cele 11 obiective.

 
Cred că toată regiunea noastră este interesată de Autostrada Via Carpathia, toţi arădenii vor investiţii în drumuri şi fluidizarea traficului, şcoli, spitale, baze sportive. Nu cerem luna de pe cer, avem pretenţia ca proiectele Aradului să fie susţinute în aceeaşi măsură ca şi proiectele altor oraşe, pentru că suntem printre principalii contributori la bugetul de stat. Vom trimite această listă cabinetelor celor patru parlamentari PSD, Fifor, Căprar, Todor şi Tripa”
, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.



-Autostrada Via Carpathia: SF pentru demararea proiectului

-35 milioane de euro spre CNI, pentru construcţia unui nou Spital Judeţean

-Investiţiile în unitatea militară din Gai, pentru a finaliza trecerea Cetăţii în circuitul civil, conform obligaţiilor asumate în faţa arădenilor de Guvernul PSD

-Renovarea pasarelei pietonale de la Gara Aradul Nou

-Investiţii în Policlinica CFR preluată de Armată

-Reabilitarea Bazinului Delfinul şi a Sălii Polivalente, sau transferul spre autorităţile locale pentru punerea lor în valoare

-Continuarea investiţiilor în şcoli, sistată de Guvernul PSD în 2012, printre care Colegiul Tehnic „Aurel Vlaicu”, Liceul CFR, Liceul Penticostal

-Investiţia de 2,5 milioane de euro pentru stadionul UTA

-Realizarea pasajului spre Horia

-Continuarea şi finalizarea pasajului de pe centura Aradului

-Asigurarea finanţării pentru creşterea salariilor, vouchere de concediu şi norme de hrană în instituţiile publice, conform deciziilor adoptate de Guvern.