Vineri 18 ianuarie,elevii școlii ”Mihai Eminescu” din Arad vor fi gazdele concursului ”Mai aproape de Eminescu”

Data publicare: Miercuri, 16 Ianuarie, 2019 Total: 1844 accesari

Vineri 18 ianuarie,elevii școlii ”Mihai Eminescu” din Arad vor fi gazdele concursului ”Mai aproape de Eminescu”

Vineri, 18 ianuarie 2019, la Școala Gimnazială ”Mihai Eminescu” din Arad,  va avea loc Concursul de Creație Literară și Plastică , cu titlul ”Mai aproape de Eminescu”, care se află la etapa  a-II-a, cu participare directă, unde elevii din zece județe ale țării, dar și din Republica Moldova se vor întrece în cadrul atelierelor de lucru, incluse secțiunii concursului.

Atelierele  de creație se vor desfășura la Școala organizatoare, începând cu ora 10 și vor fi coordonate după cum urmează:

- Creație artistico-plastică - coordonator  artistul plastic - Prof. Hajnalka Șisko Szabo și Prof. Bianca Hociung;

- Creație literară -  coordonator  poetul arădean   Prof. Univ.  Lia Faur , din cadrul Universității de Vest ”V.Goldiș” Arad,  Prof. Daniela Șandru și Prof. Luminița Petrușe.

În urma evaluării lucrărilor elevii vor fi răsplătiți cu diplome, în funcție de cerințele și calitatea lucrărilor, realizate. Decernarea premiilor, urmată de un scurt program artistic va avea loc la Colegiul de Arte ”S.Drăgoi” Arad, începând cu ora 14.

”Aducem mulțumire Inspectoratului Școlar Județean Arad, D-nei Inspector Școlar General Anca Stoenescu, D-nei Inspector Camelia Moler și D-lui Inspector Florin Sirca, pentru consultanța și sprijinul oferit, precum și tuturor partenerilor implicați în organizarea și desfășurarea acestei acțiuni: Direcțiunii Școlii Gimnaziale:  ”Avram Iancu” Arad, ”Aron Cotuș” Arad și Colegiului de Arte ”S.Drăgoi” Arad;  cadrelor didactice , pentru participarea, implicarea și coordonarea elevilor, precum și părinților care s-au ostenit să ajungă dintr-un colț al țării într-altul ( Republica Moldova, Județele: Ialomița, Bistrița, Cluj, Sălaj,  Hunedoara, Bihor, Timiș, Caraș, etc)” a precizat pentru Ghidul Arădean, dna. Prof. Adriana Ciucaș