ATENȚIONARE ANM: Cod galben intensificări ale vântului în Arad şi alte 25 de judeţe

Data publicare: Luni, 14 Ianuarie, 2019 Total: 1058 accesari

ATENȚIONARE ANM: Cod galben intensificări ale vântului în Arad şi alte 25 de judeţe

ANM a emis o atenţionare de COD GALBEN de intesificări ale vântului iar la munte de viscol în Arad şi în alte 25 de judeţe.

 

Zona: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Cluj, Covasna, Gorj, Harghita, Hunedoara, Maramureș, Mehedinți, Mureș, Neamț, Prahova, Satu Mare, Sibiu, Suceava, Sălaj, Timiș, Vrancea, Vâlcea

 

Interval:14 Ian 14:00 - 16 Ian 20:00

 

Interval de valabilitate: 14 ianuarie, ora 14 – 16 ianuarie, ora 20 Fenomene vizate: intensificări susținute ale vântului, viscol Zone afectate: zona de munte În toată zona de munte vântul va prezenta intensificări, în general cu viteze de 65…80 km/h si temporar va ninge.

 

Ninsorile vor fi mai intense în noaptea de marți spre miercuri (15/16 ianuarie), în special în Carpații Occidentali, vestul Carpaților Meridionali și nordul Carpaților Orientali, unde local se vor acumula cantități de 10…15 l/mp. Temporar pe creste vântul va sufla tare cu rafale de peste 100…120 km/h, la începutul intervalului în Carpații Meridionali, apoi și în restul masivelor, viscolind și troienind zăpada și determinând scăderea semnificativă a vizibilității.