PSD Arad pierde un primar din judeţ! Neaga Ovidiu Mircea primarul comunei Dezna pierde definitiv procesul cu A.N.I.

Data publicare: Sambata, 12 Ianuarie, 2019 Total: 2718 accesari

PSD Arad pierde un primar din judeţ! Neaga Ovidiu Mircea primarul comunei Dezna pierde definitiv procesul cu A.N.I.

Neaga Ovidiu Mircea, primarul comunei arădene Dezna, alex din partea Partidului Social Democrat a fost acuzat de A.N.I. (Agenţia Naţională de Integritate) că s-a aflat în stare de incompatibilitate în perioada 24 iunie 2012  – 26 august 2014  întrucât a deținut simultan funcția de primar și calitatea de comerciant persoană fizică – membru în cadrul Neaga Lavinia Maria  „Neaga Sport Dezna” Întreprindere Familială, încălcând, astfel, prevederile art. 87, alin. (1), lit. g) din Legea nr. 161/2003 cum reieşea din comunicatul A.N.I. din  2016.

 

Neaga Ovidiu  a pierdut procesul cu A.N.I la Curţii de Apel Timişoara şi a apelat la ultima instanţă care-l putea menţine în funcţia de primar, contestând decizia Curţii de Apel Timişoara, la  Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, însă ultima instanţă a respins recursul vineri, 11.01.2019.

 

 “Respinge recursul formulat de Neaga Ovidiu Mircea împotriva sentinţei numărul 162 din 21 iulie 2016 pronunţat de Curtea de Apel Timişoara – Secţia Contencios Administrativ şi Fiscal, ca nefondat. Definitivă”, se arată în decizia ÎCCJ.

 

Următorul pas trebuie făcut de către Prefectura Arad care va emite ordinul în următoarele zile de încetare a mandatului de primar.

Având în vedere că până la alegerile locale din 2020 mai este o perioadă de puţin peste 1 an, probabil că atribuţiile de primar al comunei vor fi exercitate de viceprimarul comunei, puţin probabil ca guvernul să mai organizeze alegeri pentru un nou primar pentru aşa perioadă scurtă.