Autoritățile atrag ATENȚIA. Ce MEDICAMENT nu trebuie să cumpărați

Data publicare: Joi, 10 Ianuarie, 2019 Total: 1981 accesari

Autoritățile atrag ATENȚIA. Ce MEDICAMENT nu trebuie să  cumpărați Mare atenție! Autoritățile trag un semnal de alarmă! Ce medicament nu trebuie cumpărat

În farmaciile din România este alertă, după ce Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale a emis un avertisment cu privire la un produs folosit frecvent în cazul copiilor în România.


”Agenția Națională a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale informează cu privire la produsul AUR DERM CREMĂ CU MIMOZA, SMIRNA ȘI PROPOLIS! Crema a
fost notificată ca și produs cosmetic, cu declararea unor ingrediente naturale, conținând în realitate substanțe active medicamentoase cu efectul terapeutic specific, identificate de autoritatea austriacă de profil, care a emis o alertă în acest sens.
Produsul nefiind inregistrat ca si medicament, ANMDM a intreprins toate demersurile care se impuneau in acest caz, in limita de competenta a institutiei. Având în vedere posibilul impact negativ asupra sănătății persoanelor cărora li se administrează acest produs, ANMDM atenționează pacienții, publicul larg să nu achiziționeze AUR DERM CREMĂ CU MIMOZA, SMIRNA ȘI PROPOLIS, aflat încă pe piață, până la finalizarea procedurii de retragere de la comercializare, urmată de distrugerea produsului”, scrie bugetul.ro . 


foto: arhivă