Sergiu Bîlcea :”Minciunile PSD se lovesc de cifre, România rămâne fără buget”

Data publicare: Marti, 08 Ianuarie, 2019 Total: 1276 accesari

Sergiu Bîlcea :”Minciunile PSD se lovesc de cifre, România rămâne fără buget”

România nu are încă un buget pentru anul în curs, pentru că cifrele economiei nu se potrivesc cu minciunile şi promisiunile PSD.

Tot mai multe informaţii arată că Guvernarea PSD măsluieşte şi ascunde cifrele reale din economie. Pentru a susţine promisiunile electorale şi pentru a păcăli anumite categorii de români, cei de la PSD au făcut un buget care va duce la un deficit bugetar de aproximativ 5%, deşi trebuie să ne încadrăm în ţinta de 3% asumată. Pe scurt, cheltuielile asumate sunt mult mai mari decât ceea ce produce economia reală.

Pentru că politica PSD nu se potriveşte cu realitatea, România a rămas fără buget. Fără să avem un buget votat de Parlament, nu avem nici bugetele judeţelor, bugetele locale. Pentru a mai minţi o dată românii, se stabilesc ţinte de colectare nerealiste pentru ANAF, care vor încerca să mai ascundă o vreme deficitul bugetar. În final, Guvernul va trebui ori să taie din cheltuieli, ori să impună noi taxe, să mai găsească «duşmani» în economie pe care să îi suprataxeze, fără să spună că de fapt nota de plată o suportă românii.

Potrivit estimărilor, cheltuielile cu salariile bugetarilor ar urma să ajungă la 100 miliarde de lei în 2019, adică circa 10% din PIB, mai mare decât în anul crizei 2009, când era de 9%! În schimb, românii s-au ales cu cea mai mare creştere de preţuri (inflaţie) din Europa, cu un preţ mare la combustibili, energie, mâncare, cu ratele bancare mai mari şi cu deprecierea Leului în raport cu Euro şi Dolarul. Constatăm că parlamentarii PSD de Arad nu au nicio preocupare faţă de buget, nu am văzut să pună în dezbatere bugetul, să încerce să obţină bani pentru judeţul nostru”, a declarat Sergiu Bîlcea, preşedintele PNL Municipiul Arad.