Pe lângă că nu selectăm deșeurile, mai aruncam și porci morți la gunoi

Data publicare: Marti, 08 Ianuarie, 2019 Total: 1389 accesari

Pe lângă că nu selectăm deșeurile, mai aruncam și porci morți la gunoi

România și-a luat angajament față de UE, că vom aduna selectiv tot mai mult în fiecare an, angajându-se ca până în 2020 (douăzeci... douăzeci, vorba unui clasic în viață), să ajungem la un procent de 45% deșeuri colectate selectiv.

 

În Arad, colectăm mai mult decât puțin, în anul care tocmai s-a încheiat, 2018, aveam ca țintă un procent de 1,1% colectat selectiv în condițiile care aveam o țintă de “doar” 35%.

 

Operatorul Retim, cel care operează contractul de colectare a deșeurilor în municipiul Arad, atrage atenția că deși la rampele de gunoi din oraș se aruncă cam orice, nici măcar nu se folosesc corespunzător recipientele, gunoiul este prezent pe toată suprafața platformei, iar mai nou, pentru că au început să monitorizeze cu mare atenție tipurile de deșeuri care se adună în aceste platforme, nu mică le-a fost mirarea când, la una din platforme, de pe strada Brâncoveanu, au găsit un leș de porc, “Animalul a fost pur si simplu abandonat impreuna cu alte deseuri in platforma. ” precizează reprezentaníi Retim într-un comunicat de presă.

 

“Va transmiteam in 2018 ca deseurile sunt impartite in mai multe categorii si ca acestea se colecteaza si se depoziteaza in functie de originea lor.

 

Este extrem de important ca populatia sa afle si sa inteleaga ca "gunoiul" nu se mai poate arunca amestecat, "lagramada", si ca acesta se poate depozita numai in recipientele destinate si nu pe jos in platforme, pe trotuare sau pe marginea drumurilor.

 

O sa va tinem pe parcursul acestui an la curent cu fotografii din teren, cu exemple despre colectarea selectiva in zona 1 Arad, in speranta ca impreuna vom reusi sa popularizam sistemul european de management al deseurilor. ” se mai  precizează în cominicat.