Eroare de redactare produsă la tragerile Loto Speciale, de Anul Nou

Data publicare: Marti, 08 Ianuarie, 2019 Total: 1867 accesari

Eroare de redactare produsă la tragerile Loto Speciale, de Anul Nou Cel puțin asta susțin reprezentanții Loteriei Române, care au precizat recent, printr-un comunicat de presă, că la tragerile Loto Speciale de Anul Nou „s-a produs o eroare de redactare” și că prețul mai mare al variantelor „s-a reflectat in fondurile de castiguri ale fiecarui joc si implicit in valoarea premiilor”, scrie stiripesurse.ro

Precizările Loteriei vin după ce presa a semnalat o posibilă „triplă hoție” la extragerile de Anul Nou prin faptul ca s-a dublat pretul unor variante cu promisiunea ca vor avea loc două extrageri, dar in realitate s-a realizat o singură extragere. 

„Referitor la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou care au generat o serie de nemultumiri si neclaritati in randul jucatorilor, Loteria Romana face urmatoarele precizari:

„In data de 31 decembrie 2018 Loteria Romana a organizat Tragerile Loto Speciale de Anul Nou pentru care a suplimentat fondul de castiguri al categoriei I pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker si Loto 5/40, dupa cum urmeaza: Loto 6/49: 500.000 de lei; Joker: 250.000 de lei; Loto 5/40: 50.000 de lei. Pretul/varianta in cazul fiecaruia din cele trei jocuri pentru care s-a suplimentat fondul de castiguri al categoriei I a fost mai mare decat in cazul tragerilor obisnuite, din ratiuni comerciale, pentru a genera fonduri de castiguri mai atractive si, implicit, premii mai atractive.

Loteria Romana a promovat aceste trageri in agentiile proprii, prin transmiterea de comunicate de presa atat in data de 24 decembrie 2018 cat si in data de 28 decembrie 2018 cat si prin postarea de informatii relevante pe pagina proprie de facebook si pe site-ul www.loto.ro. Totodata, printr-o circulara interna transmisa in data de 10 decembrie 2018, toate punctele de lucru judetene au fost informate cu privire la modalitatea de organizare a Tragerilor Loto Speciale de Craciun si de Anul Nou, fiind mentionate toate informatiile relevante cu privire la aceste extrageri, inclusiv in ceea ce priveste suplimentarile fondului de castiguri si pretul variantelor de joc. De asemenea, in agentiile loto au existat atat afise cat si anunturi privind Tragerile Loto Speciale de Anul Nou, scrie stiripesurse.ro .


Î
n ceea ce privește informarea cu privire la Tragerile Loto Speciale de Anul Nou din revista „Loto-Prono”, precizăm că în ultimul număr din anul 2018, la rubrica dedicată acestor trageri, s-a produs o eroare de redactare. Aceasta a fost remediată în scurt timp, prin corectarea ediției online și prin retragerea numărului de la difuzare, pentru informarea corectă a jucătorilor.


Menționăm faptul că, în conformitate cu Regulamentul de Organizare si Administrare a Jocurilor Loto, Loteria Română a decis majorarea prețurilor și modalitatea de desfășurare a extragerilor in vederea suplimentarii cu sume importante a fondului de castiguri. Totodata, precizam faptul ca pretul variantelor s-a reflectat in fondurile de castiguri ale fiecarui joc si implicit in valoarea premiilor.


Astfel, pentru Tragerile Loto Speciale de Anul Nou a fost în joc un fond total de câștiguri de peste 17,2 milioane lei (aproximativ 3,7 milioane euro) și s-au înregistrat peste 47.400 de câștiguri în valoare totală de peste 3,9 milioane lei. 


sursa:
stiripesurse.ro