Iustin Cionca: „Parlamentarii PSD să lase sfaturile și să readucă în Arad banii confiscați de Guvern!”

Data publicare: Vineri, 04 Ianuarie, 2019 Total: 3038 accesari

Iustin Cionca: „Parlamentarii PSD să lase sfaturile și să readucă în Arad banii confiscați de Guvern!”

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, solicită parlamentarilor puterii, PSD și ALDE, ca în bugetul pe anul 2019 să readucă la Arad banii confiscați de Guvern anul trecut de la fiecare localitate din județ!

 

La începutul anului 2018, județul Arad pierdea aprox. 45 de milioane de euro, prin votul parlamentarilor arădeni ai puterii, deși cu câteva zile înaintea votului aceștia promiteau că Aradul nu va pierde nimic. Cele mai consistente sume au fost confiscate de Guvern de la Primăria Arad (16 milioane de euro) și Consiliul Județean Arad (11 milioane de euro). „Anul trecut le-am cerut parlamentarilor să ajute Aradul. Ce s-a întâmplat? Pe de o parte s-au dus la primari și le-au spus că nimeni nu va avea de suferit, pe de altă parte au contribuit chiar ei la confiscarea banilor arădenilor. Așa ceva nu trebuie să se mai întâmple! Ei, în loc să lupte pentru arădeni, au dat tot anul trecut sfaturi, au fost mai ocupați cu comunicatele de presă decât cu proiectele județului”, spune Iustin Cionca.

 

La rectificările bugetare din timpul anului, Aradul a primit mărunțiș. Județul este printre puținele din România care a contribuit cu sute de milioane de euro din TVA la bugetul de stat, dar a primit ZERO lei din această sumă, pentru a investi în nevoile arădenilor.

 

Consiliul Județean și Primăria Municipiului Arad au câștigat în anul 2018 proiecte europene în valoare de aprox. 200 de milioane de euro. Asta însă nu înseamnă că Guvernul își poate băga în continuare mâna în buzunarul arădenilor și se poate opune proiectelor de dezvoltare a localităților din județ, susține președintele Consiliului Județean.

 

„Parlamentarii PSD au acum posibilitatea să demonstreze că (deși niciun arădean nu crede asta) au totuși forță la București și că se luptă pentru județ. Le solicit din nou, public, să aibă în vedere că trebuie să cofinanțăm proiectele europene pe care le-am câștigat, că avem investiții în curs, că pentru nevoile persoanelor asistate social ne trebuie bani. Le solicit să nu blocheze dezvoltarea județului și să nu uite că reprezintă arădenii”, a declarat președintele Consiliului Județean.