Alertă meteo! Un nou val de ninsori și ger năpraznic lovesc România!

Data publicare: Joi, 03 Ianuarie, 2019 Total: 2141 accesari

Alertă meteo! Un nou val de ninsori și ger năpraznic lovesc România!

Meteorologii ne avertizează să ne pregătim sulfeteşte şi pentru gerul Bobotezei care se confirmă anul acesta.

“Ne aşteptăm să ningă în special în partea de vest, centru şi nord a ţării, acolo unde şi valorile de temperaturi vor scădea. Vorbim în următoarea dimineaţă de valori sub -10 grade în depresiunile din estul Transilvaniei şi din nordul Moldovei acolo unde ne aşteptăm să avem precipitaţii sub formă de ninsori”, a spus Elena Mateescu, potrivitAntena 3.

Prognoza meteo

Administraţia Naţională de Meteorologie a publicat prognoza pentru intervalul 3-13 ianuarie 2019, meteorologii anunţând cum va fi vremea în primele zile din ianuarie şi de Bobotează.

Potrivit meteorologilor ANM, săptămâna aceasta vremea va fi rece, urmând ca începând de pe data de 8 ianuarie, temperaturile să mai crească.

 

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Banat

În intervalul 3 - 7 ianuarie, temperaturile se vor situa între -2 şi 0 grade. În data de 8 ianuarie vremea se va încălzi uşor, iar până la finalul intervalului de prognoză valorile termice diurne se vor menţine peste pragul de îngheţ.

Temperaturile minime vor fi în scădere, de la o medie de 1 grad pe 2 ianuarie, până în jurul a -8 grade în dimineaţa zilei de 5 ianuarie. După această dată valorile termice nocturne vor creşte uşor, iar media lor se va situa în general între -6 şi -4 grade.

Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

 

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Crişana

În intervalul 3-8 ianuarie 2019 se va resimţi o răcire a vremii, astfel că temperaturile maxime se vor situa în medie între -4 şi -2 grade, iar media minimelor va fi în general între -9 şi -6 grade.

 

Din 8 ianuarie se va încălzi treptat, astfel că media valorilor termice diurne se va apropia de 0 grade, iar a celor nocturne va tinde spre -5 grade.

Vor fi condiţii pentru precipitaţii, în general slabe cantitativ, aproape în fiecare zi, mixte în primele zile, apoi mai ales sub formă de ninsoare.

 

Prognoza meteo 3-13 ianuarie 2019 în Transilvania

După data de 2 ianuarie, vremea se va răci semnificativ, astfel că până în data de 7 ianuarie temperaturile diurne vor avea în medie între -6 şi -3 grade, iar cele nocturne în general între -10 şi -12 grade şi vor caracteriza o vreme geroasă.

Din 8 ianuarie se va încălzi uşor şi treptat, dar media maximelor termice nu va mai depăşi -2 grade, iar cea a minimelor -8...-7 grade. Trecător vor fi precipitaţii mai ales sub formă de ninsoare, în general slabe cantitativ, aproape zilnic.