Noul an începe pentru Liviu Dragnea cu un drum la DNA

Data publicare: Joi, 03 Ianuarie, 2019 Total: 1037 accesari

Noul an începe pentru Liviu Dragnea cu un drum la DNA

Surse judiciare pentru realitatea.net susțin că Liviu Dragnea a fost chemat telefonic pe data de 3 ianuarie, alături de alți inculpați din acest dosar.


Liderul PSD este acuzat de constituire de grup infracţional organizat, abuz în serviciu şi fraude cu fonduri europene. Procurorii îşi sprijină acuzaţiile pe sesizarea specialiştilor de la Oficiul European Antifraudă, care au arătat că succesul TelDrum este clădit pe ilegalităţi. Investigaţiile arată că Liviu Dragnea ar fi gândit un plan ilegal pentru a pune mâna pe banii judeţului, dar şi pe sume importante din fondurile pe care Uniunea Europeană le-a pus la bătaie pentru modernizarea României.

 

Conform procedurii, odată comunicată această expertiză procurorul de caz le va acorda apărătorilor un termen pentru a o studia și eventual pentru a-i contesta concluziile. Apoi, în funcție de argumentele apărării, procurorul de caz poate decide să respingă aceste contestații sau, din contră, să ceară expertului care s-a ocupat de documentul respectiv să îl refacă total sau parțial.

Cert este că ancheta - începută în urmă cu mai bine de un an - va mai dura după acest moment.

Liviu Dragnea a fost pus sub acuzare pentru cinci infracțiuni, în noiembrie anul trecut, între care constituirea unui grup infracțional organizat, abuz în serviciu și fraudă cu fonduri europene. În acest dosar sunt de asemenea cercetați și au calitatea de suspecți mai mulți foști și actuali acționari ai companiei Tel Drum, despre care procurorii de la DNA susțin că ar fi fost favorizați de Liviu Dragnea pe vremea când acesta conducea Consiliul Județean Teleorman și când i-ar fi acordat societății o serie de contracte finanțate din fonduri europene, cu încălcarea legii, iar în schimb ar fi beneficiat de profitul adus de aceste contracte societății. Toate aceste acuzații au fost respinse însă de cei care sunt cercetați de mai bine de un an în acest dosar.