Doi cetăţeni palestinieni cu documente greceşti false, depistaţi la Vama Nădlac

Data publicare: Vineri, 28 Decembrie, 2018 Total: 1118 accesari

Doi cetăţeni palestinieni cu documente greceşti false, depistaţi la Vama Nădlac

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doi cetățeni din Palestina, solicitanţi de azil în România, care au încercat să iasă ilegal din România, folosind documente de identitate  grecesti false.

În data de 27.12.2018, în jurul orei 04.40 la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, s-au prezentat pe sensul de ieşire din ţară doi bărbaţi, pasageri într-un autocar înmatriculat în România, care, la controlul de frontieră au prezentat două documente de identitate având însemnele autorităţilor din Grecia.

Cu ocazia verificărilor specifice, poliţiştii de frontieră au constatat că documentele prezentate nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, acesta fiind false, motiv pentru care bărbaţii au fost conduşi la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor efectuate, polițiștii de frontieră au stabilit că persoanele în cauză sunt doi cetățeni palestinieni A.S. şi A.T., în vârstă de 26, respectiv 25 de ani, aceştia fiind solicitanţi de azil în România.

Poliţiştii de frontieră au luat măsura întreruperii călătoriei persoanelor în cauză, efectuând cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat şi fals privind identitatea, urmând ca, la finalizarea cercetărilor, să fie dispuse măsurile legale care se impun.


Sursa:Poliţia de Frontieră