VEZI cea mai delicioasă rețetă de Lichior de Ouă. Cea mai potrivită băutură de Revelion

Data publicare: Miercuri, 26 Decembrie, 2018 Total: 5619 accesari

VEZI cea mai delicioasă rețetă de Lichior de Ouă. Cea mai potrivită băutură de Revelion Cum se prepară lichiorul de ouă, băutura cremoasă a fiecărui Revelion. VEZI cea mai reușită rețetă 

Cum se prepară lichiorul de ouă? 

Câte bordeie, atâtea obiceie… De fapt, nu tocmai, pentru că rețeta lichiorului de ouă nu este extrem de diferită, de la o țară, la alta. Formula clasică este reprezentată, desigur, de eggnog, una dintre băuturile tradiționale americane, germanii, olandezii și venezuelenii mulțumindu-se, de obicei, să schimbe doar tipul de alcool folosit și câteva condimente.

RETETA : 
un litru de lapte,
- 6-8 gălbenușuri,
- o cană de zahăr, 200 ml (o cană) rom, bourbon sau coniac 
și 2 lingurițe esență de vanilie.

Într-un vas, punem la fiert, la foc mic, laptele, împreună cu câtva picături de vanilie, în tot acest timp pregătind și ouăle, pe care le batem cu zahăr. După ce a fiert laptele, îl putem încorpora treptat în amestecul de ouă, cu ajutorul mixerului sau al unei linguri. 

Conținutul astfel obținut se așază din nou pe foc, într-o oală, la foc moderat, până când începe să capete consistență.

La final, această cremă poate fi strecurată printr-o sită, într-un alt vas, după care putem adăuga alcoolul, amestecăm și o lăsăm să se răcească.

Lichiorul rece poate fi păstrat pentru câteva zile la frigider, în sticle, dar poate fi consumat și cald, imediat după ce am adăugat rom sau whisky și îl puteți servi în Ajun de Revelion.