Aradul va avea sistem de închiriat biciclete

Data publicare: Vineri, 21 Decembrie, 2018 Total: 2038 accesari

Aradul va avea sistem de închiriat biciclete Primăria Arad urmează să implementeze un sistem de închiriat biciclete în municipiul această investiție este în faza de aprobare a studiului de fezabilitate. 

Acest sistem de închiriat biciclete va fi amenajat în primul rând în zonele cu cea mai mare cerere și mai mulți utilizatori. Vor fi amenajate 22 de stații în centrul orașului, la gara centrală și în fiecare cartier, iar distanța medie între stații va fi de 1300 m.  

Pentru fiecare stație s-au propus 20 de biciclete, iar numărul locurilor libere pentru parcare 4. Vestea bună este că arădenii vor avea posibilitatea să folosească aceste biciclete non-stop, deoarece serviciul va funcționa în acest sistem. 

Arădenii vor putea închiria aceste biciclete pe baza unui card de abonament sau card bancar. 

Valoarea totală a investiției se ridică la 5.028.405,5,72 lei și se estimează că se va realiza în 24 de luni. Finanțarea investiției se face din fonduri ale bugetului general consolidat și alte surse atrase în condițiile legii. 

În prezent municipiul Arad dispune de o rețea de 135 de km de piste de biciclete, din care 122,5 km realizați printr-un proiect finanțat prin POR 2007- 2013 și 12,5 km realizați cu finanțare din bugetul local.