Şase cetăţeni din Siria şi Iran, ascunși într-un automarfar de un şofer turc, depistaţi la Vama Nădlac II

Data publicare: Miercuri, 19 Decembrie, 2018 Total: 1111 accesari

Şase cetăţeni din Siria şi Iran, ascunși într-un automarfar de un şofer turc, depistaţi la Vama Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II-Csanadpalota, judeţul Arad, au descoperit, ascunşi într-un automarfar condus de un cetăţean turc, şase cetăţeni din Siria şi Iran, care au încercat să iasă astfel ilegal din ţară. Şoferul turc este cercetat pentru trafic de migranţi, iar persoanele descoperite ascunse pentru tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat.

În data de 18.12.2018, în jurul orei 10.00, la Punctul de Trecere a Frontierei NădlacII-Csanadpalota, judeţul Arad, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră pe sensul de ieşire din ţară, cetăţeanul turc B.M., în vârstă de 37 de ani, la volanul unui automarfar marca DAF cu semiremorcă, ambele înmatriculate în Republica Cehă. Automarfarul era încărcat cu utilaje (compactoare de deşeuri) şi circula pe ruta Turcia-Polonia.

În urma analizei de risc specifice, poliţiştii de frontieră, cu sprijinul colegilor de la Inspectoratul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Timişoara au procedat la efectuarea controlului amănunţit asupra mijlocului de transport, în urma căruia au descoperit, ascunşi printre utilaje, cinci bărbaţi şi o femeie.

Persoanele au fost conduse la sediul instituţiei pentru cercetări, unde, în urma verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt trei cetăţeni sirieni şi trei cetăţeni iranieni, cu vârste cuprinse între 20 şi 36 de ani, intraţi legal pe teritoriul României.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de trafic de migranți pentru şoferul ansamblului rutier şi de tentativă de trecere ilegală a frontierei de stat față de cei şase cetăţeni străini, la finalizarea cercetărilor urmând a se dispune măsurile legale care se impun.


Sursa:Poliţia de Frontieră