Final de an cinematografic la „Arta“

Data publicare: Marti, 18 Decembrie, 2018 Total: 1649 accesari

Final de an cinematografic la „Arta“

Ultima proiecție din acest an de la Cinema „Arta“ ne propunem o fascinantă călătorie în timp. „How to Build a Time Machine”, în regia lui Jay Chee, urmărește povestea a doi bărbați care se hotărăsc să își construiască propria mașină a timpului.

Rob Niosi este animator stop-motion și și-a petrecut ultimii 13 ani lucrând obsesiv la o replică în mărime originală a mașinii timpului folosite în ecranizarea din 1960 a romanului lui H.G. Wells, „The Time Machine”. Aceasta este încercarea lui de a păstra în viață amintirea vizionării filmului la cinematograf, împreună cu tatăl său.

Dr. Ron Mallett este fizician și teoretician, iar pasiunea sa pentru science-fiction s-a născut odată cu tragedia morții tatălui său, pe când acesta avea frageda vârstă de 10 ani. Și-a dedicat viața studiului fizicii după ce a citit „Mașina Timpului” și de atunci a devenit profesor la Universitatea din Connecticut, iar în momentul de față lucrează la construcția unei mașini a timpului reale, în speranța de a se întoarce în timp pentru a-și salva tatăl.

Folosindu-se de noțiunea cinematografiei ca mașină a timpului, una care ne conectează de trecut și ne deschide mințile spre posibilitățile viitorului, regizorul Jay Cheel reușește să realizeze un film de-a dreptul fascinant. Filmul este atât despre legăturile dintre tați și fii, cât și despre revendicarea trecutului.

Intrarea este liberă.

Subtitrare în limba română.