Lovitură în plex pentru Dragnea! PATRU deputaţi au demisionat din PSD care pierde majoritatea la Camera Deputaţilor!

Data publicare: Luni, 03 Decembrie, 2018 Total: 1780 accesari

Lovitură în plex pentru Dragnea! PATRU deputaţi au demisionat din PSD care pierde majoritatea la Camera Deputaţilor!

Deputaţii Mihai Valentin Popa, Mihai Mohaci, Ion Spânu şi Ion Mocioalcă au părăsit PSD şi s-au alăturat formaţiunii conduse de Victor Ponta - Pro România. Astfel că, Pro România are acum peste 10 deputaţi care au candidat pe aceeaşi listă, prin urmare îşi poate organiza grup parlamentar. 

”Echipa PRO Romania din Parlament și din teritoriu s-a marit cu oameni care nu pot fi cumpărati sau speriați. Deputații Ion Mociolca, Ion Spânu, Mihai Popa și Mihai Mohaci sunt oameni alaturi de care am muncit în perioada guvernării 2012-2015 și alaturi de care am promis în campania din 2016 ca vom continua politicile de dezvoltare , educație, sănătate, agricultuă, infrastuctură..." a scris fostul premier Victor Ponta pe Facebook.

 

În acest moment, cel puțin teoretic, Coaliția PSD-ALDe a pierdut majoritatea în Camera Deputaților.

PSD - 144 deputați după mișcarea anunțată luni - și ALDE - 19 deputați - au acum 163 de deputați. Majoritatea de jumătate plus unu din Camera Deputaților, necesară pentru trecerea unor legi organice și pentru cvorum de vot final este de 165 de voturi.

Coaliția PSD-ALDE poate fi ajutată însă de deputații UDMR, dar și o parte dintre deputații minorităților naționale. UDMR și coaliția PSD-ALDE au un protocol de colaborare parlamentară valabil până în 2020.


Foto: money.ro