O fată din Chișineu-Criș a căzut în capcană pe Facebook ! ”Iubitul” ei a forțat-o să se prostitueze

Data publicare: Miercuri, 28 Noiembrie, 2018 Total: 1856 accesari

O fată din Chișineu-Criș a căzut în capcană pe Facebook ! ”Iubitul” ei a forțat-o să se prostitueze O fată de 16 ani din Chișineu-Criș a trecut printr-o adevărată dramă. Ea a cunoscut un tânăr pe Facebook, care i-a devenit ”iubit” și a șantajat-o emoțional.

Judecătoria Chişineu-Criş a pronunţat o primă sentinţă într-un dosar în care un tânăr din Timişoara a fost trimis în judecată pentru proxenetism, fiind acuzat că a constrâns-o pe ”iubita” sa de 16 ani să se prostitueze, pentru ca el să-şi poată achita o amendă şi să-şi cumpere diverse bunuri. 

Tânărul din Timișoara este acuzat de proxenetism, iar un dosar de proxenetism a fost deschis pe numele lui în urmă cu un an, când mama fetei de 16 ani s-a prezentat la Poliţie şi a depus o plângere penală,povestind că fiica sa vrea să plece de acasă pentru a se prostitua, la cererea unui tânăr din Timişoara. Fata se pare că a acceptat să se prostitueze pentru ca iubitul ei din Timişoara să-și plătească o amendă și pentru a cumpăra o maşină şi haine.

„În data de 10.10.2017, fiica mea a vrut să plece de acasă cu un bagaj cu haine, telefon, încărcător şi buletinul, dar le-am luat de la ea şi am trimis-o la şcoală. De la şcoală a vrut să fugă la C. (n.r. iubitul din Timişoara), dar a fost prinsă de fratele meu şi dusă acasă. Astăzi, s-a dus la Chişineu-Criş cu autobuzul, dar nu s-a dus la şcoală, după cum mi-a spus diriginta, astfel cred că a fugit la C. pentru a pune planul în aplicare, respectiv să facă sex cu mai mulţi bărbaţi, să câştige bani şi să-i dea lui C., după cum acesta a îndemnat-o”, le-a declarat femeia poliţiştilor. 

Polițiștii au aflat că adolescenta din Chişineu-Criş a fost determinată de tânărul din Timișoara să practice prostituţia, spunându-i că poate face cinci clienţi pe zi în schimbul sumei de 100 de lei/client, iar din banii obţinuţi ca urmare a practicării prostituţiei acesta să poată să-şi plătească a amendă penală, să-şi cumpere haine şi maşină. Poliţiştii au mai descoperit că tânărul s-a oferit să-i posteze minorei anunţuri pe site-uri matrimoniale, poze nud, cu faţa retuşată, să-i cumpere un telefon cu cartelă corespondentă anunţului şi să închirieze o cameră de hotel unde aceasta să se prostitueze, scrie adevarul.ro

Adolescenta a recunoscut în fața polițiștilor, la audieri, că a fost abordată de tânărul din Timişoara pe Facebook, în luna ianuarie a anului 2017. Minora a povestit că a primit o cerere de prietenie pe Facebook, iar tânărul i-a scris un mesaj, dar ea nu i-a răspuns. Două luni mai târziu, fata a dat „ador” unei poze postate de tânăr, iar acesta a început din nou să îi scrie şi au început să vorbească. „A început să-mi ceară să-i trimit poze nud cu mine, a vrut să mă vadă nud, eu i-am trimis o poză cu mine goală. Acesta a început să-mi zică că vrea să facă dragoste cu mine şi m-a întrebat dacă ştiu un loc ascuns, că vrea să vină să facem dragoste, dar eu am refuzat atunci”, le-a povestit tânăra poliţiştilor.

Audiat în instanţă, tânărul a recunoscut toate acuzaţiile îndreptate împotriva sa.

În urma procesului, judecat în primă instanţă la Judecătoria Chişineu-Criş, tânărul condamant definitiv în august 2018, într-un alt dosar, a fost condamnat la trei ani şi cinci luni de închisoare. Sentinţa nu este definitivă, fiind atacată cu apel, la Curtea de Apel Timişoara, unde următorul termen este fixat în 17 decembrie.

Polițiștii trag un mare semnal de alarmă, tuturor părinților să verifice mereu conturile de socializare ale copiilor, să le cunoască anturajul și prietenii cu care aceștia socializează, întrucât acest caz nu este unul izolat, este doar unul descoperit, însă, cu siguranță, multe alte tinere se află în acest pericol !

sursa: adevarul.ro 
sursa foto : arhivă