ALERTĂ Meteo! Vine gerul peste România

Data publicare: Luni, 26 Noiembrie, 2018 Total: 1630 accesari

ALERTĂ Meteo! Vine gerul peste România

Luni, meteorologii au anunţat prognoza pentru perioada 26 noiembrie – 9 decembrie pentru toate regiunile ţării. Astfel, vremea se va răci treptat, dar accentuat până în jurul datei de 30 noiembrie. Ulterior, temeperaturile vor mai creşte, dar tot vor fi mai mici decât normalul perioadei. În Transilvania, minimele vor coborî, în noaptea de 30 noiembrie spre 1 decembrie, până la minus 15 - minus 14 grade.

 

Potrivit meteorologilor, în Banat, vremea se va răci treptat, dar accentuat, astfel că media temperaturilor maxime va scădea de la 12 grade în prima zi spre 1 grad în data de 30 noiembrie, apoi va marca o creştere uşoară. Valorile diurne se vor situa, în medie, între 4 şi 7 grade. Temperaturile minime vor scădea accentuat în prima săptămână, de la o medie de 8 grade la început, până la -8 grade în noaptea de 30 noiembrie/ 1 decembrie. Ulterior, valorile termice nocturne vor marca o creştere, spre 0...1 grad, dar vor fi în continuare cu mult mai coborâte faţă de normalul perioadei.

 

Se vor semnala precipitaţii, în perioada 26 - 29 noiembrie când pe arii restrânse vor fi mai însemnate cantitativ, precum şi în intervalul 3 - 9 decembrie.

Vremea va păstra aceleaşi caracteristici şi în Crişana. Media temperaturilor maxime va scădea de la 12 grade la începutul intervalului, spre 1 grad în data de 30 noiembrie, apoi se va încălzi uşor, valorile termice diurne urmând a se încadra între 1 şi 6 grade. Temperaturile minime vor scădea accentuat, de la o medie regională de 8 grade în prima dimineaţă, la -9 grade în noaptea de 30 noiembrie/ 1 decembrie, apoi vor marca o creştere spre -2...0 grade până spre sfârşitul intervalului de prognoză, dar se vor menţine cu mult mai coborâte decât cele obişnuite în această perioadă.

 

 

Se vor semnala precipitaţii în perioada 26 - 29 noiembrie, când vor fi mai însemnate cantitativ, dar şi în intervalul 03-09 decembrie când vor fi, în general, moderate.

În Transilvania, va fi chiar mai frig în următoarea perioadă decât în celelalte regiuni. Astfel, temperaturile maxime vor coborî până la -2 grade în data de 30 noiembrie, apoi va creşte uşor spre 2...4 grade. Regimul termic nocturn va scădea accentuat, de la minime de 4 grade la începutul intervalului, până la valori sub limita de ger, în medie de -15...-14 grade. Ulterior acestei date, temperaturile minime vor creşte spre o medie de -4...-2 grade.

 

 

Vor fi precipitaţii, local moderate cantitativ, în perioadele 26 - 29 noiembrie şi între 03 şi 09 decembrie.