Aradul pregătit aşa cum se cuvine pentru sărbătorile de iarnă.Arădenii s-au bucurat din plin de momente speciale, sâmbătă seara

Data publicare: Duminica, 25 Noiembrie, 2018 Total: 3186 accesari

Aradul pregătit aşa cum se cuvine pentru sărbătorile de iarnă.Arădenii s-au bucurat din plin de momente speciale, sâmbătă seara

În ciuda vremii capricioase, sute de arădeni au preferat să participle la aprinderea luminilor festive de sărbători şi la deschiderea Târgului de Crăciun din Parcul Eminescu, un parc care tocmai a fost reabilitat şi, trebuie să recunoastem că arată bine, iar îmbrăcat în straie de sărbătoare arată chiar ca în poveşti.



 

 

Sâmbătă seara, a fost deschis oficial Târgul de Iarnă, iar după aprinderea lumninilor ornamentale din Parcul Eminescu, arădenii prezenţi au fost invitaţi în faţa Palatului Administrativ  pentru a se bucura atât de aprinderea luminilor festive în oraş cât şi de a se bucura de un spectacol de excepţie organizat de municipalitate, probabil unul din cele mai reuşite şi mai inedite de până acum. Cu toată modestia, Primăria Arad s-a întrecut pe sine în acest an cu această ocazie, şi asta nu o spunem noi, ci reacţiile, pozele şi live-urile de pe Facebook a celor prezenţi o spun.






După tradiţionala numărătoare inversă pentru aprinderea luminilor, pe care a oficiat-o edilul oraşului Gheorghe Falcă împreună cu sutele de arădeni veniţi pe platoul din faţa Palatului Administrativ, pe scenă au intrat  trupa de toboșari Magic Drummers din Belgia, care au încântat asistenţa atât prin acordurile tobelor cât şi prin ţinuta lor, asta nu înainte de a “defila” în acordurile tobelor  pe Bulevardul Revoluţiei.




 

Momentul culminant a fost asigurat de balerinele de la Aerial Fantasy Show din Milano, care timp de 15 minute au încântat asistenţa cu un show aerian de excepţie.

 

Seara a fost încheiată de recutalul lui Nico.


 

Zona centrală a oraşului, respectiv Piaţa Primăriei este şi în acest an, cea mai luminoasă, însă atmosfera de sărbătoare se resimte în toate colțurile orașului. Kilometri întregi de ghirlande, şiruri şi perdele luminoase, sute de steluţe, zeci de brăduţi şi tot pe atâtea figurine 3D de mici şi mari dimensiuni au fost folosite pentru a crea o atmosferă cu totul specială.  


 

”Și în acest an ne-am propus să-i surprindem plăcut pe arădeni, cu atât mai mult cu cât suntem în anul în care sărbătorim unul dintre cele mai importante momente din istoria noastră.  Am pregătit de această dată atât elemente decorative cu tematica centenarului, dar am reușit să creăm și un cadru de basm în Parcul Mihai Eminescu, la Târgul de iarnă.”, a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.





 

“Am pregătit un ambient special pentru arădeni. Am dat o față nouă târgului, cu sprijinul unei firme care pregătește târgurile de iarnă din Milano – Italia și Marsilia – Franța, adevărați profesioniști ai domeniului. Noutățile și surprizele se vor succeda pe toată perioada lunii decembrie. Vom amenaja și un orășel al copiilor, o adevărată premieră pentru Arad. Vom aduce și două lame pitice, special dresate pentru interacțiune cu copiii. Spectacolele de astăzi, așa cum ați putut constata, au fost susținute de adevărați profesioniști ai genului, precum toboșarii luminoși. Spectacolul de lumină a încununat această seară specială”, a precizat doamna director executiv al Centrului Municipal de Cultură Arad, Daniela Pădurean-Andreica.