La Pecica, în anul Centenarului, vinul Basarabiei i-a “unit” PE ROMÂNI ŞI PE MAGHIARI!

Data publicare: Joi, 22 Noiembrie, 2018 Total: 1297 accesari

La Pecica, în anul Centenarului, vinul Basarabiei i-a “unit” PE ROMÂNI ŞI PE MAGHIARI!

Zilele acestea la Pecica a avut loc întâlnirea trimestrială a Asociaţiei de prietenie Arad- Gyula. Partea română a hotărât ca oaspeţii maghiari să viziteze de această dată oraşul Pecica şi împrejurimile. Prima oprire a reprezentanţilor oraşului Gyula a fost la Primăria Pecica, unde au fost întâmpinaţi de primarul Petru Antal. Periplul delegaţiei a continuat la Brutăria Doris, la carmangeria binecunoscutului Ghiţă Măcelaru, la ferma de bivoli şi la mănăstirea Bezdin.


La finalul vizitei, însetaţi şi înfometaţi, oaspeţii maghiari au poposit la Taverna Pecicană, unde au avut parte de o degustare de vinuri din Republica Moldova, însoţită de bucate alese specifice zonei.Preşedintele părţii maghiare, Gyorgy Szallai(consilier local la Gyula), încântat de primirea făcută,  a propus oficialităţilor pecicane aprofundarea relaţiilor şi poate chiar o posibilitate de înfrăţire a celor două oraşe. Pe de cealaltă parte, Teodor Gligor- preşedintele din partea română a asociaţiei- a declarat pentru Ghidul arădean că „ în viitor avem de gând să le arătăm şi alte locuri interesante din zona noastră dragilor noştri prieteni de la Gyula”.




   

De menţionat că la această întâlnire au participat şi câţiva membri ai Asociaţiei Culturale D-Art din Oradea, parteneri ai Asociaţiei Arad- Gyula, care au lansat invitaţia celor prezenţi de a participa la sfârşitul acestei săptămâni((24+25 noiembrie) , la Oradea, la ediţia din acest an a concursului măcelăresc „Pomana Porcului”, în cadrul căruia organizatorii doresc realizarea celui mai lung caltaboş din lume, pentru a intra in Guiness Book!



 

T.B.