Românii care nu au lucrat în ultimii cinci ani, pot cumpăra vechime potrivit noii modificări în legea pensilor

Data publicare: Vineri, 16 Noiembrie, 2018 Total: 1338 accesari

Românii care nu au lucrat în ultimii cinci ani, pot cumpăra vechime potrivit noii modificări în legea pensilor

Legea pensiilor vine cu o noutate pentru mii de români! De data aceasta, conform legii, toți românii sunt nevoiți să facă un drum până la Casa de Pensii.

De acum înainte cei care vor să iasă la pensie vor putea să meargă la Casa de Pensii pentru a-şi „cumpăra” vechime!

Cadrul normativ le permite persoanelor care nu au lucrat în ultimii cinci ani de zile sau pentru care nu s-au plătit contribuții să poată achiziționa ani în plus pentru momentul în care vor să iasă pensie.

Conform bugetul.ro, în ultimii 2 ani, în jur de 40.000 de români și-au procurat vechime, iar peste 5.000 au fost doar din București.

Cei care în momentul de față și-au asigurat bătrânețile au vârste cuprinse între 50 și 55 de ani. Aceștia au plătit doar pentru un an și 11 luni de pensie în plus, iar acest lucru înseamnă în jur de 6.000 de lei.

Autoritățile au luat în calcul prelungirea acestui proiect și pentru anul viitor, ba mai mult, ar putea permite obținerea de vechime pentru perioada de lipsă totală de 5 ani de zile din câmpul muncii.

Ultimele calcule arată că printre cei 40.000 se mai numără și 769 de sibieni. Conform presei locale, au fost încheiate 769 de contracte de asigurări medicale. Pentru o bătrânețe fără griji, aceștia au plătit în total 3.868.583 lei.

De REȚINUT! Cumpărarea vechimii pentru pensie se poate face şi în prezent, dar este o măsură care are un termen-limită: la finalul acestui an, mecanismul va deveni inaplicabil, scrie bugetul.ro .


sursa : bugetul.ro