Zi decisivă pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională în 2019

Data publicare: Vineri, 02 Noiembrie, 2018 Total: 1509 accesari

Zi decisivă pentru elevii care susțin Bacalaureatul și Evaluarea Națională în 2019

Zi decisivă pentru elevi. Astăzi, elevii vor afla ce se va întâmpla cu examenele de Bacalaureat și Evaluare Națională ce vor fi susținute în anul 2019.

Rovana Plumb se întâlnește azi cu reprezentanții profesorilor, părinților și ai elevilor, pe tema noilor modele de subiecte pentru examenele din 2019: Evaluarea Națională și Bacalaureat.

 

După încheierea consultărilor organizate la sediul Ministerului Educației Naționale, Rovana Plumb va susține o declarație de presă. ”Întâlnirea are ca obiect găsirea celor mai bune soluții, astfel încât noile tipuri de subiecte să ofere o evaluare obiectivă a cunoștințelor candidaților, în concordanță cu programa școlară și cu prevederile legale în vigoare. În procesul de elaborare a modelelor de subiecte pentru examenele din anul 2019 va ține cont și de opiniile rezultate în urma acestei consultări. Ulterior, noile modele de subiecte vor fi postate pe site-ul subiecte.edu.ro.” a anunțat ministerul Educației.

Scandalul uriaş vine după ce a anunţat că va introduce subiecte grilă în proporţie de 40% la Evaluarea Naţională şi Bacalaureat, chiar din acest an şcolar.

Reprezentanţii elevilor şi ai părinţilor se opun categoric acestor schimbări, anunţate cu doar 8 luni înainte de probe. Iar profesori de seamă acuză ministerul că vrea să crească superficial rata de promovare. 

Propunerea îi aparţine fostului ministru al Educaţiei, Valentin Popa. Dar la presiunea partenerilor de dialog ar urma să fie retrasă vineri de ministrul interimar Rovana Plumb.

 

Aşa ( n.r. foto jos) ar putea arăta un subiect la proba de Limba Română din cadrul Bacalaureatului, conform Ministerului Educaţiei. Chiar preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor ne spune cum, în această situaţie, elevii ar putea copia mai uşor. Fostul ministru al Educaţiei susţine că a venit cu ideea introducerii testelor grilă la Evaluarea Naţională şi BAC pentru a uniformiza corectarea şi a elimina diferenţele mari de punctaj care apar după contestaţii.

Viitorul elevilor ar urma să fie decis azi de un ministru interimar, fără pregătire în domeniul educaţiei - Rovana Plumb. De mai bine de o lună, învăţământul din România nu are un ministru desemnat, scrie stirileprotv.ro .