Aproximativ 16 milioane lei va recupera Primăria Arad pentru restaurarea Filarmonicii de Stat Arad din fonduri europene

Data publicare: Vineri, 02 Noiembrie, 2018 Total: 1479 accesari

Aproximativ 16 milioane lei va recupera Primăria Arad pentru restaurarea Filarmonicii de Stat Arad din fonduri europene

Joi, 1 noiembrie 2018, în sala Regele Ferdinand de la Primăria Municipiului Arad în cadrul unei conferințe de presă, a avut loc semnarea contractului de finanțare pentru proiectul: Reabilitare învelitoare, fațadă̆ principală şi sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad.  Beneficiarul proiectului este Primăria municipiului Arad.

Proiectul va fi finanțat în cadrul Regio-Programul Operațional Regional (Regio-POR) 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban şi conservarea, protecția şi valorificarea durabilă a patrimoniului cultural Prioritatea de investiții 5.1 – Conservarea, protejarea, promovarea şi dezvoltarea patrimoniului natural şi cultural – apel dedicat proiectelor nefinalizate.



 

Intervențiile realizate au vizat reabilitarea fațadei, a șarpantelor, a sălii mari și a celei mici, a foyerului, holurilor și scărilor interioare, precum și a curților, vitraliilor, subsolului și instalațiilor.

De asemenea, au fost montate un ascensor și o rampă destinată persoanelor cu dizabilități.

Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest–Organism Intermediar pentru Programul Operațional Regional 2014-2020, a precizat faptul că scopul acestor finanțări este acela de a accelera procesul de absorbție, plata către Primăria municipiului Arad urmând să fie realizată curând. 




“Este un proiect de mare însemnătate pentru comunitatea arădeană. Putem spune că în aproximativ o lună de zile, în bugetul municipiului Arad va intra o sumă importantă de bani și ne bucurăm că finanțările pe care le-am acordat în timp, se vor întoarce la arădeni”,  a declarat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.

Totodată, directorul Filarmonicii de Stat arădene, Doru Orban, a subliniat faptul că este vorba despre cea mai mare investiție culturală din ultima sută de ani, ca performanță, Filarmonica de Stat din Arad situându-se deasupra unor săli de spectacole de renume, din Budapesta sau Viena.