Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney 2018: Bilanţul delegaţiei României

Data publicare: Duminica, 28 Octombrie, 2018 Total: 3131 accesari

Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney 2018: Bilanţul delegaţiei României

România a fost reprezentantă la Jocurile paralimpice Invictus de la Sydney, Australia, de 15 soldați care au fost răniți în teatrele de război. Ţara noastră a  participat pentru a doua oară la aceste competiții.

Lotul României care a participat la Jocurile paralimpice Invictus, ce s-au desfăşurat în perioada 20-27 octombrie în Sydney (Australia), a concurat la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime. Soldații români au fost răniți în teatrele de război, precum cel din Afganistan.

 

Prinţul Harry în tribuna suporterilor români de la Jocurile Invictus

Photo: adevarul.ro

Militarii români au obținut medalia de aur la tir cu arcul olimpic. Eugen Pătru, cel care s-a luptat pentru această distincție, a fost rănit în 2014 în Afganistan, iar în incident și-a pierdut mușchii de la gambe și are paralizie la nervul sciatic, potrivit Mediafax.

„Medalie de aur la tir cu arcul olimpic pentru Eugen Pătru, la Jocurile Invictus de la Sydney. Eugen și-a dorit enorm să dovedească că este un militar care-și iubește țara dar și un bun sportiv. Munca depusă până acum a dat roade, clasându-se primul la tir cu arcul olimpic, între zeci de sportivi, din 18 națiuni. Bravo, Eugen! Militarul a fost rănit în 2014, în Afganistan, pe timpul executării unei misiuni de patrulare. În incident și-a pierdut mușchii de la ambele gambe şi s-a ales cu paralizie completă la nervul sciatic”, se arată pe pagina de Facebook a Armatei Române.

 

De asemenea, de ziua Armatei Române, joi, militarul Bogdan Dragomirma a obținut locul V la finala de 200 de metri - atlestism. Soldatul a fost împușcat în umăr și în coapsă, în urmă cu doi ani, la o misiune din Afganistan.

„De ziua Armatei României, Bogdan Dragomir a ocupat locul 5 la Jocurile Invictus de la Sydney, în cadrul finalei de 200 de metri - atletism! Felicitări, Bogdan! În luna mai, anul acesta, s-au împlinit doi ani de când acesta fost împușcat în umărul drept și coapsa dreaptă, pe timpul misiunii desfășurate în Afganistan”, se mai arată pe pagina de Facebook a Echipei Invictus România.

Militarii români au mai obținut la Jocurile Invictus de la Sydney, și o medalie pentru România, la probele de canotaj în sală. Dumitru Paraschiva a obținut, la proba de 4 minute, anduranță, locul III, iar colegul său, Cirpian Iriciuc, locul IV din 21 de competitori.