Măsură DRASTICĂ pentru șoferi. Ce amendă riști să primești dacă nu ai cauciucuri de iarnă

Data publicare: Sambata, 27 Octombrie, 2018 Total: 1167 accesari

Măsură DRASTICĂ pentru șoferi. Ce amendă riști să primești dacă nu ai cauciucuri de iarnă Dacă tot se apropie iarna, iar cauciucurile de iarnă pentru șoferi sunt o mare bătaie de cap în acest moment, află ce amenda riști să primești dacă nu le ai 

Poliția Română a anunțat de curând că pentru șoferii care sunt prinși fără cauciucuri de iarnă se vor aplica măsuri drastice. 

Amenda pe care rică să o primească românii, pornește de la 1.305 lei, plus reținerea pe loc a certificatului de înmatriculare, conform legislației în vigoare pentru circulația în condiții meteo nefavorabile. 

De asemenea poliția recomandă folosirea cauciucurilor de iarnă mai ales atunci când ne deplasăm pe drumurile afectate de zăpadă. 

Potrivit codului rutier cauciucurile de iarnă sunt obligatorii atunci când drumurile publice sunt acoperite de polei,gheață și zăpadă. 

Nu există o dată anume care să indice o perioada anului în care este obligatoriu să purtăm anvelope de iarnă însă dacă condițiile meteo nefavorabile ne arată acest lucru este obligatoriu utilizarea anvelopelor de iarnă. 

Dacă în lunile decembrie și ianuarie drumurile publice nu sunt acoperite de polei gheață sau zăpadă atunci nu este neapărat obligatoriu să folosiți cauciucurile de iarnă. 

LA CE TREBUIE SĂ FIM ATENȚI ÎN ALEGEREA CAUCIUCURILOR DE IARNĂ :

Dacă folosiți cauciucuri de iarnă trebuie să fiți atenți la un detaliu acestea trebuie să fie inscripționate cu însemnele "M+S", "M.S." sau "M&S" , conform Codului Rutier, în baza legislației europene relevante "M" și "S" sunt abrevieri ale termenilor "mud" (noroi) și "snow" (zăpadă). 

Foto: arhivă