Când trecem la ora de iarnă?

Data publicare: Luni, 22 Octombrie, 2018 Total: 1731 accesari

Când trecem la ora de iarnă? În ciuda discuțiilor la nivel european pe această temă, ora se schimbă și anul acesta. România va trece la „ora de iarnă”, ca în fiecare an, în ultimul weekend din octombrie, adică în noaptea de 27 spre 28 octombrie, când ora 4:00 devine ora 3:00 și putem dormi, astfel, cu o oră în plus.

În perioada orei de iarnă, diferenţa dintre ora oficială a României şi Timpul Universal (GMT) va fi de două ore (față de trei ore când e ora de vară).


Fiecare stat membru al Uniunii Europene (UE) va trebui să decidă până la sfârşitul lui aprilie 2019 dacă preferă să menţină ora de vară sau mai degrabă cea de iarnă, în cazul în care proiectul menit să pună capăt anul viitor schimbărilor sezoniere de oră va fi ratificat, a anunțat de curând Comisia Europeană.

Dacă acest calendar propus de Bruxelles va fi respectat, schimbarea orei de la 31 martie 2019 va fi astfel ultima trecere obligatorie la ora de vară (când ceasurile vor fi date înainte cu o oră).

Introducerea orei de vară a avut ca scop creșterea numărului de ore în care oamenii beneficiază de lumina naturală a Soarelui și a fost extrem de avantajoasă pentru cei care lucrau pe vremuri în agricultură. În timp însă, tot mai mulți oameni au fost deranjați de această schimbare.


Sursa: Digi24.ro