Eveniment academic la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Data publicare: Vineri, 19 Octombrie, 2018 Total: 1305 accesari

Eveniment academic la Universitatea „Aurel Vlaicu” din Arad

Sesiunea de toamnă a Simpozionului „Zilele Fr.I Rainer” are loc, în acest final de săptămână, la Arad. Organizat de către cele două universități arădene împreună cu  Academia Română, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu-Rusescu” și filiala Arad a Societății Academice de Antropologie, simpozionul și-a deschis, ieri, lucrările, în sala de conferințe a Universității „Aurel Vlaicu” din Arad. În deschiderea evenimentului a fost acordat Acad. Prof.Univ.Dr Constantin Bălăceanu Stolnici și Acad. Prof. Univ. Dr. Andrei Kosma, medalia și Diploma Centenar din partea Consiliului Județean Arad și a Primăriei Municipiului Arad.

Prima zi a conferinței a reunit academicieni, profesori universitari, cercetători din țară și străinătate. Au onorat cu prezența lor: Acad. Dr. Andrei Kozma, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu Rusescu” din București, președinte fondator al Societății Academice de Antropologie, Prof.Univ.Dr Alexandru T. Ispas, Director al Institutului de Antropologie „Francisc I.Rainer” – Academia Română, Președinte de onoare fondator al Societății Academică de Antropologie, CS I, Dr .Cristiana Glavce, fondator Societatea Academică de Antropologie, membru titular a Academiei de Ştiinţe Medicale şi a Academiei Oamenilor de Ştiinţă din România, Prof.Univ.Dr Gherghina Ioan, Institutul Național pentru Sănătatea Mamei și a Copilului „Alessandrescu Rusescu” din București, Prof.Dr.CS I. Emilia Iancu, directorul Muzeului de Știinte ale Naturii Prahova, secretar fondator  al Societății Academice de Antropologie, dr. Adriana Boroșanu, cadrul didactic al Universității Ecologice și dna Baciu Adina, CS II. Dr.  secretar cu probleme internaționale în  cadrul  Societății Academice de Antropologie.  De asemenea au participat Prof.Univ.Dr. Branko Banovici, Universitatea Donia Goritza Muntenegru, Florin Groza președintele Centrului pentru Strategii Balcanice și Radu Iliescu, matematician, cercetător în domeniul inteligenței artificiale în New York.





Din partea celor două universități arădene au participat  președintele de onoare al UVVG, Prof.Univ.Dr. Aurel Ardelean,  împreună  cu rectorul UAV, Prof. Univ. Dr. Ramona Lile alături de profesori, cadre didactice și studenți din cele două instituții de învățământ superior arădene.

Au fost alături de cele două universități arădene,  prefectul Aradului, Florentina Horgea, viceprimarul Aradului, Călin Bibarț, directorul Complexului Muzeal Arad, Constantin Ioan Inel, alături de reprezentanți ai Consiliului Județean Arad.

„Un eveniment de marcă pentru universitatea noastră care ne onorează și ne obligă în același timp să ne implicăm mai mult în munca de cercetare, să ne ridicăm la standardele europene ale învățământului superior. Mulțumesc celor care s-au implicat în organizarea simpozionului, mulțumesc invitaților care ne-au onorat cu prezența și sunt convinsă că acest simpozion va aduce un plus de cunoaștere, va deschide noi orizonturi de cercetare pentru mediul academic arădean. Este o bucurie să colaborăm, din nou, cu Universitatea „Vasile Goldiș” din Arad și să oferim Aradului evenimente academice de marcă” a punctat rectorul UAV, prof.univ.dr. Ramona Lile.

În cadrul simpozionului a fost vernisată și expoziția de pictură a Alinei Geanina Ionescu,  conf.univ.dr la Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, directorul Centrului „Astra pentru Patrimoniu” Sibiu.