Drumul județean Macea - Dorobanți, modernizat de Consiliul Județean din fonduri europene

Data publicare: Vineri, 19 Octombrie, 2018 Total: 1324 accesari

Drumul județean Macea - Dorobanți, modernizat de Consiliul Județean din fonduri europene

Astăzi, 18 octombrie 2018, Consiliul Județean Arad și Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest (ADR Vest) au semnat contractul de finanțare pentru Modernizarea Drumului Județean 709 J Dorobanți-Macea, proiect finanțat în cadrul Regio-POR 2014-2020.

Proiectul vizează modernizarea a 2,90 km din drumul judeţean DJ 709J Dorobanţi - Macea, lucrare aflată deja în curs de execuție și a fost depus în cadrul apelului dedicat proiectelor nefinalizate privind modernizarea drumurilor județene.

Semnatarii acestui contract au fost domnul Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, și domnul Sorin Maxim, directorul general al Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest - Organism Intermediar pentru POR 2014-2020 în Regiunea Vest.

         
,,Drumul Dorobanți – Macea face parte din strategia Consiliului Județean Arad de modernizare a 300 de km de drum județean. Este o lucrare de maximă importanță pentru cei peste 10.000 de locuitori din comunele Macea şi Dorobanţi și pentru participanţii la traficul de tranzit între România şi Ungaria. Anul viitor, județul Arad va fi un șantier, în condițiile în care avem proiecte importante de infrastructură, atât din fonduri ale Consiliului Județean, cât și din fonduri europene și din fonduri angajament”, a declarat Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al Consiliului Județean Arad.

Durata de finalizare a lucrărilor este de 30 de luni. De asemenea,  vor fi efectuate lucrări de siguranţă a circulaţiei - semnalizări rutiere (marcaje şi indicatoare) şi bornarea drumului.

În cadrul proiectului de modernizare a DJ 709J este inclus și tronsonul Pecica-Turnu, în lungime de 9,12 km. Valoarea totală a finanțării este de 22.871.014,51 lei, suma neramburabilă fiind de 22.366.273,89 lei.