Trebuie să ştii aceste lucruri despre uleiul de cânepă!

Data publicare: Miercuri, 17 Octombrie, 2018 Total: 1277 accesari

Trebuie să ştii aceste lucruri despre uleiul de cânepă!

Multe persoane au auzit de uleiul de canepa, insa foarte putine cunosc cu adevarat cum se poate consuma si care sunt beneficiile sale incredibile. Citeste acest articol si afla cum sa profiti la maximum de intrebuintarile extraordinare ale acestui supliment alimentar.

Inainte de toate, ce este uleiul de canepa?

Cannabisul exista de mii de ani si se crede ca provine din Asia Centrala sau Asia de Sud. Cele doua specii principale sunt Cannabis sativa si Cannabis indica, ambele continand cantitati diferite de componenti psihoactivi si non-psihoactivi. Cannabis sativa este cunoscuta pentru efectele sale psihoactive, stimulatorii, in timp ce Cannabis indica este recunoscuta pentru efectele de calmare si relaxare a corpului. In timp, cercetatorii au inceput sa fie interesati de unul dintre compusii ce se regaseste in ambele plante, si anume canabidiolul. Acest extract este ingredientul principal al uleiului de canepa, fiind utilizat in diferite concentratii. Canabidiolul (cunoscut si sub abrevierea CBD) nu are efecte psihoactive, fiind recunoscut pentru nenumaratele sale intrebuintari medicale.

Ce beneficii aduce consumul de ulei de canepa:

este benefic pentru persoanele cu afectiuni psihice si epilepsie: persoanele care sufera de aceste afectiuni consuma ulei de canepa de zeci de ani. Cercetatorii au studiat pe larg efectele acestui remediu naturist si au ajuns la o concluzie care poate revolutiona lumea medicinei: uleiul de canepa poate combate crizele de epilepsie. Mai mult decat atat, datorita efectelor non-psihotice pe care le are canabidiolul, acesta poate fi utilizat pentru ameliorarea simptomelor schizofreniei.

studiile realizate de-a lungul timpului au relevat faptul ca uleiul de canepa previne dezvoltarea deficitului de recunoastere sociala, una dintre cele mai comune efecte ale bolii Alzheimer. Totodata, acesta este un antioxidant puternic, ceea ce inseamna ca poate fi folosit ca remediu anti-depresiv, anti-greata, protectie intestinala si echilibrarea sistemului umanitar.

aliatul perfect impotriva fumatului si abuzului de substante: studiile au relevat ca persoanele care consuma regulat ulei de canepa nu mai simt nevoia de a inhala nicotina si, prin urmare, fumeaza mai putin sau chiar reusesc sa renunte la acest viciu. Totodata, acesta ii poate ajuta pe cei care consuma in mod abuziv opioide. Ca rezultat, pacientii in cauza s-au bucurat de o imbunatatire vizibila a simptomelor precum anxietate, durere, insomnie si schimbari frecvente ale starilor psihice.

De-a lungul anilor, uleiul de canepa a fost folosit ca tratament eficient pentru anxietate si depresie. In consecinta, este in mod constant cercetat de catre oamenii de stiinta. De fapt, efectele CBD asupra anxietatii sunt considerate in prezent ca fiind unele dintre cele mai intrigante si bine finantate domenii ale cercetarii moderne in domeniul cannabisului; daca progresul continua sa urmeze acelasi curs ascendent, atunci este foarte posibil sa se dezvolte modalitati foarte eficiente in care uleiurile pentru anxietate (si depresie) pot fi utilizate ca terapie eficienta. Mai mult decat atat, statisticile au aratat ca „uleiul de canepa si anxietatea” sunt unul dintre cele mai cautate teme de pe internet, cel putin in ceea ce priveste terapiile legate de cannabis si tratamentele medicale. De fapt, aceasta cautare a crescut exponential in ultimii cinci ani.

Pentru ca uleiul de canepa sa fie eficient, el trebuie sa aiba un indice al puritatii cat mai mare, aproape de 100%. De aceea, este indicat sa achizitionezi ulei de canepa de la magazine specializate, care livreaza produse atestate si certificate la nivel national si european.