Astăzi 16 octombrie este ziua Internațională a ALIMENTAȚIEI. Ce TREBUIE să evităm

Data publicare: Marti, 16 Octombrie, 2018 Total: 1436 accesari

Astăzi 16 octombrie este ziua Internațională a ALIMENTAȚIEI. Ce TREBUIE să evităm

România, alături de alte state europene și de pe alte continente, sărbătorește azi, 16 octombrie, Ziua Internațională a Alimentației. 

În România, gestionarea acestui fenomen global al obezității este cu atât mai importantă, cu cât un studiu al Comisiei Europene ne plasează pe locul al 3-lea la obezitate din Europa. Înfiorător este acest loc pe care îl ocupă România, iar pentru a preveni obezitatea și a-ți menține sănătatea, trebuie să respecți câteva reguli, conform specialiștilor:

La fel de important precum calitatea hranei este numărul meselor zilnice, pentru că acestea asigură un metabolism activ. Este nevoie de 5 mese pe zi, dintre care 2 gustări compuse din fructe, pentru ca organismului nostru să nu-i lipsească nutrienții de care are nevoie pentru menținerea stării de sănătate. Însă nu doar de mâncarea de calitate nutrițională inferioară trebuie să ne ferim pentru a preveni îmbolnăvirea.

Stresul e uneori chiar mai periculos, pentru că poate genera în corpul nostru adevărate furtuni hormonale și implicit, stări emoționale negative, care ne afectează viața pe toate planurile”,
menționează Lector Dr. Lygia Alexandrescu, nutriționist acreditat CIO, organizatoarea seminarului, adaugând că, un bun management al stresului și echilibrului în tot ceea ce înseamnă alimentație, ne pot ajuta să ne creștem calitatea vieții. 

În mai multe școli din România s-au desfășurat mai multe activități cu tema:„ Eu vreau să fiu sănătos”, în care s-au preparat chiar de către elevi, diverse meniuri ușoare , dar în același timp, foarte sănătoase.