Primarul orașului Spišská Nova Ves s-a întâlnit cu Iustin Cionca, președintele CJA

Data publicare: Luni, 15 Octombrie, 2018 Total: 1083 accesari

Primarul orașului Spišská Nova Ves s-a întâlnit cu Iustin Cionca, președintele CJA

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a  primit astăzi, la sediul instituției, vizita domnului Volony Jan, primarul orașului Spišská Nova Ves și consilier al Regiunii Košice, (Republica Slovacă). Domnia sa a fost însoțit de viceprimarul Somrak Dușan și secretarul  orașului Nădlac, Alexandru Gros. Din partea Consiliului Județean Arad, la întâlnire a fost prezent și Andrei Ando, director executiv al Direcției de Comunicare și Strategii.

         
Prezența delegației ne onorează în mod deosebit. Ambasadorul  Slovaciei, președintele Slovaciei și membri ai Guvernului au venit la Nădlac să susțină această comunitate. M-aș bucura să ne cunoaștem mai bine și să putem colabora pe viitor. În ce privește prezentul, județul Arad este un județ multietnic, multicultural. Prezența masivă a comunității slovace în orașul Nădlac este un element cu care ne mândrim și care ne particularizează județul. Școala slovacă, biserica slovacă, muzeul slovac, tradițiile slovăcești sunt elemente frumoase de culoare în vestul României și în județul Arad. Iar evenimentele pe care această naționalitate le organizează, contribuie la dezvoltarea tabloului social al Aradului european!”, a declarat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad

           
În cadrul întâlnirii s-a discutat despre iniţierea unor parteneriate, între Regiunea Košice şi Arad. „Prețuim tot ce realizați pentru comunitatea slovacă. Avem mandat din partea președintelui Regiunii să propunem un parteneriat la nivel economic. Mulți turiști din această regiune vizitează România și ne-ar bucura ca și turiști din România, să vină și să ne viziteze. Este foarte importat pentru comunitatea slovacă din  România să se dezvolte și să își păstreze identitatea culturală. Apreciez deschiderea pe care o are România și Aradul în special față de minoritățile naționale”, a subliniat Volony Jan, primar al orașului Spišská Nova Ves și consilier al Regiunii Košice.