Lucrările la gazonul de pe noua arenă Francisc Neuman sunt în plină desfășurare

Data publicare: Joi, 11 Octombrie, 2018 Total: 4734 accesari

Lucrările la gazonul de pe noua arenă Francisc Neuman sunt în plină desfășurare

Firma  SC Rulouri de gazon SRL , care a câștigat licitația pentru refacerea gazonului de pe noua arenă Francisc Neuman a început decopertarea și pregătirea terenului pentru drenajul gazonului.

 

Suprafață totală ce urmează să fie amenajată este de 9.840 mp, aceasta fiind împărțită în două zone distincte: spațiu de joc cu o suprafață gazonată de 8.311 mp şi zonă perimetrală acoperită cu gazon artificial de 1.529 mp.

 

Noul gazon va avea o instalaţie de încălzire şi un sistem  de irigare, aceste investiții fiind asumate de Primăria Arad, Compania Naţională de Investiţii (CNI)  s-a angajat la o co-finanţare de 2,5 milioane de euro pentru aceste lucrări, însă nu s-a demarat nicio procedură în acest sens.

 

Valoarea totală a contractului este de 3.145.368 lei şi are o durată de 4 luni de zile de la data emiterii ordinului de începere a lucrărilor. Garanția oferită lucrărilor este de doi ani de la data procesului verbal de recepție.

 

În paralel se continuă lucrările la compartimentarea spațiilor existente, copertinele pe cele patru tribune fiind deja montate.

 

Nici instalația de nocturnă nu este uitată, Municipalitatea dorește modernizarea instalatiei electrice de iluminat nocturn.

 

Aceasta solicitare se înscrie în eforturile instituției publice de a realiza o importantă investitie privind modernizarea intregului stadion UTA astfel încât să se asigure respectarea integrală a condițiilor impuse de standardul UEFA 4 cu privire la omologarea stadioanelor pentru disputarea meciurilor nationale si internationale de fotbal, televizate. Având în vedere că noua construcție a stadionului UTA s-a grevat pe existența celor 4 stâlpi care au facut parte din vechiul sistem de iluminat nocturn se impune utilizarea acestora și în cadrul noului sistem de iluminat nocturn.

 

În toate cazurile, instalația de iluminat nocturn al unui stadion de fotbal reprezintă un element definitoriu și indispensabil pentru asigurarea condițiilor optime de desfășurare a meciurilor de fotbal sau a altor activități sportive, cultural artistice, respectiv a unor activități care presupun participarea unui mare numar de oameni din arealul în care se realizeză arena sportivă.

Lucări instalație nocturnă:

- Demontare 208 proiectoare de iluminat existente (2000W/proiector) ale instalatiei de nocturna veche realizata in anul 2008;

- Montare 164 corpuri de iluminat de tip LED (putere 1471W/corp iluminat) pe stalpii de iluminat nocturn existenti si 30 corpuri de iluminat de tip LED (putere 1471W/corp iluminat) pe structura de sustinere a copertinelor amplasate pe partile laterale ale terenului de fotbal (tribuna 1 si tribuna 2).



Foto: Viorel Muscă