Măsură obligatorie pentru toți pensionarii! Cum vor primii pensile din 2019!

Data publicare: Marti, 09 Octombrie, 2018 Total: 2340 accesari

Măsură obligatorie pentru toți pensionarii! Cum vor primii pensile din 2019!

Deoarece sunt din ce în ce mai puţini bani la buget, ministrul de Finanţe caută tot felul de soluţii pentru a atrage sau a economisi fonduri. Una dintre măsurile luate de Eugen Teodorovici este să renunţe la contractul cu Poşta Română care costă statul român  600 de milioane lei anual, astfel încât banii de pensii să nu mai fie viraţi de poştaş, ci să fie viraţi direct pe card. Toţi pensionarii vor trebui să aibă card de anul viitor. 

 

Din cei 4,7 milioane de pensionari înregistrați la Casa Națională de Pensii, peste 1,7 milioane își încaseză în prezent pensiile cu cardul, însă această decizie va afecta aproximativ 3 milioane de pensionari, care vor fi nevoiţi să se adapteze la noul sistem. Cei mai afectaţi de această decizie însă vor fi pensionarii din zonele rurale, care n-au folosit niciodată un card bancar şi un bancomat, şi care au posibilităţi limitate de deplasare până la cel mai apropiat bancomat.

 

Teodorovici mai spune că vor fi oferite bonusuri pensionarilor care aleg să îşi treacă pensia pe card, pentru a-i încuraja să aleagă această variantă. În plus, pensionarilor li se va garanta că retragerile de pe card nu vor fi însoţite de comisioane.

 

 

 

Sursa: DcNews.ro