Pompierii au intervenit astăzi în forță

Data publicare: Marti, 09 Octombrie, 2018 Total: 2027 accesari

Pompierii au intervenit astăzi în forță
Un exercitiu "Seism 2018" s-a desfășurat astăzi la nivelul județului Arad fiind implicate structurile Comitetului Județean pentru Situatii de Urgență Arad și o parte a comitetelor locale.

În cadrul exercițiului s-a testat capacitatea de coordonare interinstituțională în cazul producerii unui cutremur. Astfel a fost activat atât CJSU Arad cât și Centrul Județean de Conducere și Coordonare a Intervenției la sediul ISU ARAD.

”În teren forțele de intervenție ale ISU ARAD IPJ Arad, IJJ Arad SAJ Arad au fost testate pentru a li se verifica capacitatea de răspuns, deplasare, interopabilitate și intervenție pentru stingerea incendiilor, salvarea victime multiple, căutare, triere, acordare de prim ajutor medical calificat.
În cadrul exercițiului a fost pus în aplicare Planul Roșu de intervenție la nivelul județului Arad și planurile de cooperare între structurile MAI la nivel județean” a precizat maior Pleșca George, purtător de cuv. al Isu Arad 


La exercițiul de astăzi au participat reprezentanți ai Detașamentului de Pompieri Arad, Ineu și Sectia Barzava, cu 3 autospeciale de stingere, 1 Autospecială de lucru și salvare la înălțime, 2 SMURD, 3 auto de teren, 1 camion cu un container de căutare salvare 4 ofițeri, 24 subofiteri. IJJ, 2 auto, 1 ofițer, 6 su ofițeri, IPJ 2 auto, 4 agenti, SAJ 2 ambulanțe, 6 personal medical. 


 




 




 

 



FOTO: ISU ARAD