Schimbări importante în 2019 la Voucherele de vacanță

Data publicare: Sambata, 29 Septembrie, 2018 Total: 1908 accesari

Schimbări importante în 2019  la Voucherele de vacanță

Angajații de la stat vor primi și în 2019 vouchere de vacanță.


Valoarea maximă a voucherelor de vacanță 2019 pe care le va putea primi un angajat într-un an este de șase salarii de bază minime brute pe ţară, iar valoarea nominală permisă pentru fiecare voucher de vacanță pe suport de hârtie va fi multiplu de zece lei, dar nu mai mult de 100 de lei. 

Aceste bilete de valoare vor putea fi folosite pentru cumpărarea unor servicii de la firmele din România cu activitate în turism, adică de la unitățile de cazare, și/sau agențiile de turism licențiate și care acceptă plata serviciilor turistice prin intermediul voucherelor de vacanță.

Voucherele de vacanță vor avea perioada de valabilitate de un an de la data la care a fost emis, iar la plata serviciilor de turism cu ajutorul acestora nu se plătește rest. Pe de altă parte, dacă valoarea serviciilor primite depășește valoarea voucherelor, beneficiarul acestora va plăti diferența unităților turistice.

 

Voucherele de vacanță 2019 se vor putea acorda într-una sau cel mult două tranșe, în funcție de dorința angajatului. Voucherele vor putea fi folosite pentru plata cheltuielilor legate servicii turistice, de cazare, de masă și/sau de recuperare a capacității de muncă, dar și pentru acoperirea unor servicii de călătorie sau de divertisment, dacă acestea sunt incluse într-un pachet turistic.

 

Precum celelalte bilete de valoare, voucherele de vacanță vor putea fi emise în două variante: pe suport de hârtie și pe suport electronic. Astfel, pentru a fi valabile, voucherele de vacanță în format tipărit vor trebui să aibă, pe lângă o serie generată de emitent, următoarele informații:


În schimb, voucherele de vacanță electronice vor fi valabile doar dacă stochează datele de identificare ale emitentului, datele de identificare ale angajatorului, perioada de valabilitate a voucherului, interdicția unității turistice de a plăti titularului voucherului rest în bani, interdicția de utiliza voucherul în alte locuri decât în unitățile autorizate, precum și numele, prenumele şi CNP-ul beneficiarului.

 

Sursa: avocatnet.ro