“Promenada Inimilor” un eveniment al Cluburilor Rotary Arad și Rotary Arad Cetate marcând Ziua Mondială a Inimii

Data publicare: Joi, 27 Septembrie, 2018 Total: 1111 accesari

“Promenada Inimilor” un eveniment al Cluburilor Rotary Arad și Rotary Arad Cetate marcând Ziua Mondială a Inimii

Arădenii sunt așteptați, sâmbătă, 29 septembrie, de la ora 10.30, la “PROMENADA INIMILOR”. Este un proiect al Cluburilor Rotary Arad și Rotary Arad Cetate, care continuă, împreună, și în 2018, programul ce își propune să încurajeze locuitorii municipiului să facă mişcare, ca mijloc de prevenție a bolilor cardiovasculare.     “Promenada Inimilor” va avea loc, chiar de Ziua Mondială a Inimii, marcată în toată lumea, în data de 29 septembrie.

    
Traseul  pregătit pentru “Promenada Inimilor” din Arad are o lungime de 3 km, începând de la Baza Sportivă Constructorul, pe partea de sus a falezei Mureşului, până la Podul Traian, cu întoarcere pe partea de jos a falezei, la punctul  de plecare, Baza Sportivă Constructorul.

  
“La fiecare 30 minute, un român face infarct miocardic. Unul din trei români suferă de hipertensiune arterială. Șapte milioane de români suferă de una dintre manifestările generalizate ale bolilor cardiovasculare. Toate aceste boli pot fi prevenite, iar mişcarea zilnică este elementul central al optimizării modului nostru de viață. Noi ne-am pus inima la treabă. Tu ce faci?” spune prof. dr.  Dan Gaiță - Coordonator Național de Prevenție Cardiovasculară.

 

Program inițiat de Fundația  Irlandeză a Inimii și implementat, deja, în peste 10 țări europene, “Promenada Inimilor” are succes și în ţara noastră. Mii de români au participat, în ultimii 5 ani, la acţiunile de prevenire a bolilor cardiovasculare.