Autoturism căutat în Italia, depistat de poliţiştii de frontieră la Nădlac II

Data publicare: Marti, 25 Septembrie, 2018 Total: 1280 accesari

Autoturism căutat în Italia, depistat de poliţiştii de frontieră la Nădlac II

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II – Csanadpalota au depistat un autoturism marca Audi Q3, în valoare de 60.000 de lei, căutat de autorităţile din Italia. 

În data de 23.09.2018, în jurul orelor 03.50, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II- Csanadpalota,  pe sensul de intrare în ţară, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, cetăţeanul român D.E., în vârstă de 29 de ani, cu domiciliul pe raza jud. Caraş-Severin, conducând un autoturism marca Audi Q3, înmatriculat în Italia.

La controlul de frontieră, şoferul a prezentat, pentru mijlocul de transport în cauză, un certificat de înmatriculare emis de autorităţile din Italia.

În urma verificărilor în baza de date s-a constatat că mijlocul de transport şi plăcuţele de înmatriculare figurează ca “bun  căutat pentru confiscare“, alertă introdusă de autorităţile din Italia.

Faţă de cele constatate, şoferul a declarat că a cumpărat autoturismul în data de 22.09.2018, din Italia, în schimbul sumei de 8.000 de euro, de la un service din localitatea Bergamo. Sus-numitul susţine că nu a ştiut că autoturismul era furat sau căutat de autorităţi.    

Mijlocul de transport,  în valoare de 60.000 lei, va fi indisponibilizat până la finalizarea cercetărilor la sediul S.T.P.F Arad. În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări pentru săvârşirea infracţiunii de tăinuire urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale.


Sursa:Poliția de Frontieră