Lovitură grea pentru șofeii începători! Vezi ce propunere legislativă îi vizează!

Data publicare: Duminica, 23 Septembrie, 2018 Total: 3015 accesari

Lovitură grea pentru șofeii începători! Vezi ce propunere legislativă îi vizează!

Lovitură grea pentru șofeii începători. Aceștia ar putea pierde mult mai ușor permisul. Totul este prevăzut într-un proiect de lege înregistrat recent la Senat pentru dezbatere.

 

Este vorba despre o propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Ordonanței de urgență nr.95/2002 privind circulația pe drumurile publice. Potrivit acesteia, sunt vizate persoanele care au obținut permisul auto de mai puțin de un an.

Conducătorii auto care se află în primul an de la obţinerea permisului de conducere ar putea să aibă suspendat mai uşor dreptul de a conduce o maşină, dacă va fi aprobat un proiect de act normativ, ce a fost pus recent în dezbaterea senatorilor, scrie avocatnet.ro.

Mai concret, șoferii începători vor putea rămâne fără permis la cumularea a 12 puncte de penalizare, nu la cumularea a 15, așa cum este în prezent.

În momentul de faţă, legislaţia rutieră stabileşte că suspendarea dreptului de a conduce o maşină este dispusă tuturor şoferilor, la cumularea a 15 puncte de penalizare, de către “şeful poliţiei rutiere din judeţul sau municipiul  care îl are în evidenţă pe titularul permisului de conducere”.


Pentru ca proiectul să intre în vigoare, trebuie să primească aprobarea Parlamentului, a șefului statului şi să fie publicat în Monitorul Oficial, conform celor de la bugetul.ro.

 

Sursa: avocatnet.ro