Zonă de agrement pe 5 hectare anunţă primarul oraşului Pecica, Antal Petru

Data publicare: Duminica, 23 Septembrie, 2018 Total: 1755 accesari

Zonă de agrement pe 5 hectare anunţă primarul oraşului Pecica, Antal Petru

În cursul zilei de vineri, primarul orașului Pecica, Petru Antal, şi administratorul public Monica Velici, au prezentat în cadrul unei conferinţe de presă, proiectul: „Îmbunătățirea mediului urban prin: reconversia si refuncţionalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio – Programul Operațional Regional 2014-2020.

 

Orașul Pecica anunță demararea proiectului “Îmbunătățirea mediului urban prin: reconversia si refuncţionalizarea unor terenuri neutilizate în vederea realizării de parcuri publice”, cod SMIS 117551, cofinanțat de Uniunea Europeană din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Regio - Programul Operațional Regional 2014-2020, Axa prioritară 5 – Îmbunătățirea mediului urban si conservarea, protecția și valorificarea durabilă a patrimoniului cultural, Prioritatea de investiții 5.2. – „Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului”.

 

Valoarea totală a proiectului este de 10.828.431,97 lei, din care finanțarea nerambursabilă este în valoare de 9.658.535,60 (98%), iar contribuția proprie de 1.169.896,37 lei.

 

Scopul proiectului este îmbunătățirea mediului urban, revitalizarea Orașului Pecica, reconversia terenurilor și suprafețelor degradate, vacante sau neutilizate din oraș, în scopul reducerii poluării aerului, reducerea zgomotului, în vederea susținerii și promovării unui mediu curat pentru populație și vizitatori/turiști.

 

„Vom amenaja un parc de aproape 5 hectare în vecinătatea Fermei de Bivoli, cu spaţii verzi, terenuri de sport, o fântână arteziană, aparate de fitness, printre care şi pentru persoane cu handicap, mobilier urban, toalete ecologice şi internet gratuit.
Proiectul, în valoare de 10,8 milioane de lei, din care 98% este finanţat de UE, va fi finalizat până în primăvara anului 2020 şi este destinat mai ales tinerilor pecicani“, a declarat Petru Antal, primarul oraşului Pecica, în conferinţa de presă.



 

Obiectivele specifice și rezultate așteptate ale proiectului constau în:

- reconversia terenului neutilizat în suprafață de 48.641 mp (intravilan) în spațiu verde amenajat, pentru activități de recreere și agrement (parc public);

- modernizarea unei suprafețe de 1412,20 mp din drumul de acces la terenul supus intervenției (strada 334/1).

Data semnării contractului de finanțare este 30.05.2018.

Data finalizării proiectului este 29.02.2020.