O casă din satul Păiușeni a luat foc

Data publicare: Vineri, 21 Septembrie, 2018 Total: 2848 accesari

O casă din satul Păiușeni a luat foc Vineri după-masă în jurul orei 15:00, un apel la 112 anunța că o casă din satul Păiușeni din județul Arad a luat foc. 

O familie din Păiușeni a trecut prin clipe de groază, când au aflat că le-a luat foc casa, vineri după-masa. Aceștia nu se aflau acasă, când  incendiul a izbucnit în bucătărie. 

"Focul s-a extins rapid, favorizat de refularea gazului, la acoperișul construcției și s-a propagat la casa vecină fiind o distanță de doar 80 cm între construcții" a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Arad maior Pleșca George.

La fața locului s-a deplasat de urgență un echipaj de pompieri ai Detașamentului Sebiș, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. 

Focul a fost lichidat după aproximativ două ore. Se pare că un scurtcircuit la unul dintre aparatele electronice din bucătărie a fost cauza izbucnirii incendiului. 

FOTO: ISU Arad 


Update: 

Incendiul s-a produs în bucătărie şi s-a extins rapid, favorizat de refularea gazului din butelie, la acoperișul construcției și s-a propagat la casa vecina din cauza distanţei de aproximativ 80 cm între construcții. La ora izbucnirii focului proprietarii casei nu erau acasă, incendiul fiind observat târziu.

 

În momentul sosirii primului echipaj al Detașamentului de Pompieri Sebiș, incendiul se manifesta violent și generalizat la acoperișul casei de la care a pornit focul și parțial la cealaltă construcție. A fost solicitat în sprijin un al doilea echipaj de la subunitate.

 

După 45 minute de intervenție, pompieri au reușit localizarea incendiului pentru a nu se extinde la întreaga construcție și la încă 4 construcții aflate la o distanta la fel de mică. Incendiul a fost stins după 2 ore, cauza probabilă fiind un scurt circuit electric la un aparat electric cu defecțiuni.