Sâmbătă 22 septembrie este Ziua Mondială fără mașini. Arădenii sărbătoresc această zi prin mersul pe bicicletă

Data publicare: Vineri, 21 Septembrie, 2018 Total: 1194 accesari

Sâmbătă 22 septembrie este Ziua Mondială fără mașini. Arădenii sărbătoresc această zi prin mersul pe bicicletă

Sâmbătă 22 septembrie este celebrată Ziua Mondială fără mașini, cu scopul de a promova alternative la automobilul personal sau de serviciu.


Această zi este marcată, din anul 1999, în tot mai multe orașe de pe continentul european, fiind o inițiativă a Comisiei Europene, susținută de Uniunea Europeană. În ultimii ani, a câștigat teren și în alte părți ale lumii, în orașe precum Seul, Tokyo, Montreal.

Ziua Mondială fără mașini este sărbătorită de una dintre Asociațiile de proprietari din Arad, prin plimbarea cu bicileta, la Pădurea Ceala, având în vedere că vremea le permite acest lucru. O inițiativă demnă de toată aprecierea și un bun exemplu pentru toate Asociațiile de proprietari și nu numai.

De asemenea, începând cu ora 10:00 până la ora 14:00 în fața a 4 supermarket-uri Lidl din Arad, polițiștii rutieri arădeni vor organiza activități educativ-recreative împreună cu copiii. Așadar, toți copiii dornici de distracție sunt așteptați sâmbătă 22 septembrie în parcările din fața magazinelor Lidl din Arad și din Pecica.


În prezent, peste 1.700 de administrații locale, din 42 de țări și-au înregistrat participarea lor online și desfășoară activități axate pe tema "multimodalități" cu rolul de a încuraja găsirea unor soluții inovatoare la problemele actuale de mobilitate urbană, care să contribuie în același timp la atingerea obiectivelor UE în materie de reducere a emisiilor cu efect de seră și combaterea schimbărilor climatice. 


foto: arhivă