Reabilitarea Palatului Cultural decontată de UE

Data publicare: Miercuri, 19 Septembrie, 2018 Total: 1577 accesari

Reabilitarea Palatului Cultural decontată de UE

În ședința Consiliului Local de vineri, 21 septembrie 2018, se va supune la vot proiectul de reabilitare învelitoare, fațadă principal și sală de spectacole la Filarmonica de Stat Arad, precum și caracteristicile și indicatorii tehnico-economici.

Având în vedere importanța clădirii și necesitatea de asigurare a unor condiții optime de funcționare a Filarmonicii, în concordanță cu normele europene, Consiliul Local a aprobat, în perioada 2014-2017, fondurile necesare realizării unor lucrări ample de reabilitare.

“Aşa cum se știe, Municipiul Arad a finalizat Palatul Cultural.  Vom intra oficial în toamna aceasta în sala filarmonicii, dar am reușit ca finanțarea arădeană să o înlocuim cu fonduri europene. De aceea, vom aproba vineri condițiile tehnico-economice a acestei investiții şi sperăm ca in acest an milioanele de euro investite în palatul cultural să ni se întoarcă în buget, având un respect al UE pentru această investiție a municipalității.  În vederea finanțării acestui proiect prin Programul Operațional Regional 2014-2020 trebuie să existe o hotărâre de consiliu în condițiile de finanțare europeană. Acesta este un pas obligatoriu pentru a primi finanțarea.  Clădirea Palatului Cultural reprezintă una dintre cele mai impresionante și reprezentative clădiri ale Aradului, fiind monument istoric cu datare din 1911-1913”, a precizat primarul municipiului Arad, Gheorghe Falcă.